Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SPORTBUREAU ALKMAAR

Alkmaar, 19 maart 2009

Schoolvoetbaltoernooi is van start!

Al meerdere jaren vind het schoolvoetbaltoernooi plaats in Alkmaar. Alle basisscholen in en om Alkmaar kunnen hier aan mee doen. Het toernooi is een begrip geworden en niet meedoen is niet meer mogelijk!

Op woensdag 18 maart zijn de eerste voorrondes gespeeld van het schoolvoetbal toernooi dat wordt georganiseerd door het Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix. Deze middag was een groot succes, veel enthousiaste teams die heel erg hard hun best hebben gedaan om door te gaan naar de halve finale op woensdag 22 april. De basisscholen Jules Verne, De Regenboog Oudorp hebben zich met een jongensteam voor de halve finale geplaatst, de basisscholen De Zandloper en de Bosschool uit Bergen hebben zich met de meidenteam voor de halve finale geplaatst. In de poule waar 4 scholen met hun tweede team in spelen, ging het jongensteam van basisschool St. Adelbertus met de beker naar huis.

Dit jaar gaan 43 jongenselftallen en 39 meidenzeventallen met elkaar de strijd aan in de voorrondes, op 18 en 25 maart en 1 april van 13.00-19.00 uur, om een plekje te bemachtigen in de finale op 22 april.

Op woensdag 8 april worden de voorrondes gespeeld voor schoolvoetbal voor de groepen 5/6. Dit toernooi wordt in Alkmaar voor het eerst organiseert. Er doen 12 teams mee, later deze dag, spelen zij de kruisfinales en om 15.30 uur wordt de finale gespeeld.

Halve finales en finale
De halve finales en de uiteindelijke echte finale van Alkmaar vinden plaats op woensdag 22 april van 13.00 uur tot 18.00 uur, om 18.15 uur de prijsuitreiking. De kampioenen jongens en meisjes spelen voor het kampioenschap van het district West 1-Noord van de KNVB, dat wordt gehouden op 13 mei 2009.

Locatie toernooi
De voorrondes en de finales vinden plaats op de voetbalvelden van Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, binnenschools en buitenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het sportbureau.

Einde persbericht


Ingezonden persbericht