Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

A+O Metalektro bevordert ontwikkeling werknemer tijdens economische crisis.

A+O stimuleert het ontwikkelingsgesprek tussen werkgever en werknemer, ook tijdens de economische crisis. Om meer bedrijven hierin te bedienen verlengt A+O de eenmalige additionele financiering. Het budget wordt hiervoor uitgebreid met een extra 2 miljoen.

Om
meer bedrijven de kans te geven van de 'regeling eenmalige additionele financiering van scholingsactiviteiten voor bedrijven met vraaguitval' gebruik te maken, wordt de reserveringstermijn tot 1 juli 2009 opengesteld. Hierdoor kunnen werkgevers samen met hun werknemers werken aan verdere ontwikkeling en scholing. De economie maakt nu eenmaal golfbewegingen en ook aan deze laagconjunctuur komt weer een eind. A+O stimuleert bedrijven zich door middel van deze regeling voor te bereiden op een aantrekkende markt.

Steeds
meer metalektro-bedrijven ondervinden ernstige gevolgen van de wereldwijde economische crisis. De opdrachten lopen sterk terug als gevolg hiervan en op verschillende manieren worden er maatregelen getroffen de problemen die de crisis met zich meebrengt op te vangen of te beperken.

A+O
heeft in januari van dit jaar de 'regeling eenmalige additionele financiering van scholingsactiviteiten voor bedrijven met vraaguitval' in het leven geroepen. Er is toen door het bestuur een bedrag van 2 miljoen beschikbaar gesteld om de leegloopuren aan te wenden werknemers te scholen. Deze vergoeding kan gebruikt worden voor cursussen en opleidingen voorvloeiend uit zogenaamde pop's (persoonlijke ontwikkelingsplannen) of evc's (erkenning van verworven competenties). Inmiddels maakt een groot aantal bedrijven gebruik van deze regeling.

Voor welke metalektro-bedrijven?

Metalektro-bedrijven
die aangesloten zijn bij A+O en die te maken hebben met een omzetdaling van tenminste 10% kunnen tot 1 juli 2009 een reservering doen voor deze additionele regeling. Er is sprake van een reservering van de vergoeding waarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt, dus- 'op=op'.

Om
de reserveringen te verdelen over grote en kleinere bedrijven is een staffel ontwikkeld. Voor de voorwaarden en verdere informatie kunt u kijken op www.ao-metalektro.nl

A+O
zet zich inmiddels 25 jaar in voor opleiding en scholing van werknemers en om hun de employability te vergroten. Onlangs heeft A+O een uitgebreide, digitale cursuscatalogus op de website gepubliceerd met daarin een passend cursusaanbod om werknemers verder te ontwikkelen.


---

Noot voor de redactie,