Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 maart 2009

EYEWORKS PRODUCEERT IN USA REALITY REEKS RAP LEGENDE MC HAMMER

Verwachtingen serie HAMMERTIME hoog gespannen

Eyeworks kondigt met gepaste trots aan dat de serie Hammertime in productie gegaan is in Amerika voor de zender A&E. Hammertime is een elfdelige real life soap over het leven van rap-legende MC Hammer.

Reinout Oerlemans, CEO van Eyeworks, vanuit Los Angeles: 'Ik vind het fantastisch dat dit gelukt is. MC Hammer is een fenomeen: Can't touch this! Ga maar na: Stanley Burrell (zijn echte naam) heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht, hij heeft 3 Grammy's gewonnen en was dé hiphop sensatie van de jaren 90. Wat het zo bijzonder maakt is zijn verhaal. Hij heeft in één decennium tientallen miljoenen dollars verdiend... en alles ook weer verloren en weggegeven, tot de allerlaatste dollar. Nu is hij voorganger van de kerk en heeft hij een warm en dynamisch gezin. Ter info - MC staat tegenwoordig voor ''Man of Christ''. Maar hij is nog steeds zeer actief in de muziekindustrie en de kleine Hammertjes staan te trappelen om in papa's voetsporen te treden. Kortom, mede door zijn zeer rijke verleden zijn alle facetten van een boeiende televisie reeks aanwezig. Ik ben ervan overtuigd dat deze productie wereldwijd de aandacht zal gaan krijgen'.

Eyeworks heeft internationaal succes in het real life soap genre. Met klinkende titels als: De Bauers (winnaar Televizierring) en Only Joling in Nederland. In België produceert Eyeworks met groot succes de langstlopende real life soap De Pfaffs, zeven jaar geleden begonnen en inmiddels al 168! afleveringen die ook in Nederland te zien zijn. In Duitsland wordt het succesvolle Gülcan & Collien voor ProSieben gemaakt. Met Hammertime komt er nu een vervolg in de grootste tv markt ter wereld. Hammertime wordt vanaf dit najaar coast-to-coast uitgezonden in Amerika.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama⤐, film⤐ en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan honderd afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son en meer zelf ontwikkelde programma's als Beat the Blondes, De Italiaanse Droom en I Know What You Did Last Friday.



Ingezonden persbericht