Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HENRY HUDSON SUITE GEOPEND IN GRAND HOTEL AMRÂTH AMSTERDAM - GEVESTIGD IN HET SCHEEPVAARTHUIS

Amsterdam, 19 maart 2009 - Dinsdag stond in het Scheepvaarthuis alles in het teken van de gedeelde geschiedenis van New York en Amsterdam. Vips uit Amerika en Nederland verzamelden zich in Grand Hotel Amrâth Amsterdam voor de opening van de Henry Hudson suite om daarna te genieten van een stijlvol Captains Dinner. Maurice Hinchey, congressman van het district New York, was speciaal naar Amsterdam afgereisd om de openingsplechtigheid samen met de eigenaar Giovanni van Eijl te verrichten. De festiviteiten dit jaar worden georganiseerd ter ere van Henry Hudson's ontdekkingsreis met het VOC schip de Halve Maen naar Amerika.

Hoog bezoek
Jonkheer André Testa, lingerie ontwerpster Marlies Dekkers,Consul Generaal Majorie Ames en tweede Kamerleden Laetitia Griffith en Henk Jan Ormel. Deze en andere Nederlandse en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders en succesvolle ondernemers waren dinsdag getuige van de opening van de Henry Hudson suite in Grand Hotel Amrâth Amsterdam door eregast Maurice Hinchey, congressman van het district New York. Tijdens de welkomstborrel in het monumentale trappenhuis ontving hij uit handen van Elsevier hoofdredacteur Arendo Joustra het eerste exemplaar van de speciale Henry Hudson Elsevier. Deze editie staat volledig in het teken van het 400 jaar vriendschappelijke banden tussen New York en Nederland.

Captains Dinner
Tijdens het captains dinner in restaurant Seven Seas waren veel prominenten aanwezig. De internationale pers sprak met congressman Hinchey, maar ook met de heer van Eijl eigenaar van Amrâth Hotels, de heer en mevrouw Gerson van Haven Amsterdam, ORAM Directeur Jack Steijn en architect Ray Kentie. De speciale Henry Hudson editie van Elsevier ging van hand tot hand en werd goed ontvangen.

Henry Hudson suite in vijf sterren deluxe Grand Hotel Amrâth Amsterdam De Henry Hudson suite is de grootste suite met 250 m2 voorzien van authentieke Amsterdamse School inrichting met verwijzingen naar de glorie van de scheepvaart en de zee. Het is één van de 24 prachtige suites waaronder ook een torensuite met drie verdiepingen en een Oosterse suite met ruim uitzicht over de stad Amsterdam. Het vijf sterren deluxe Grand Hotel Amrâth Amsterdam telt verder nog 141 ruime en hoge hotelkamers luxueus ingericht in de stijl van het Scheepvaarthuis en voorzien van alle comfort. Zo is Grand Hotel Amrâth Amsterdam "A World of Luxury and Art".

Amrâth Hotels & Restaurants
Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van 40 miljoen euro werk aan zo'n 450 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar - Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hotels en het vastgoed is in handen van de familie van Eijl. Zie voor meer informatie www.amrathhotels.com en www.vaneijl.nl.

NY400
Op 28 januari hebben burgemeester Bloomberg, burgemeester Cohen en staatssecretaris Timmermans tijdens een persconferentie in New York het officiële startsein gegeven voor de viering van 400 jaar vriendschap tussen New York en Nederland.

In april 2009 is het 400 jaar geleden dat het VOC schip 'de Halve Maen' met Henry Hudson als kapitein uit Amsterdam vertrok en, op zoek naar een noordoostelijke doorgang naar Azië, op het huidige Manhattan stuitte. Deze gebeurtenis leidde uiteindelijk tot de kolonie Nieuw Nederland en de stichting van de handelspost Nieuw Amsterdam, het latere New York. In 2009 wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze historische gebeurtenis en de gezamenlijke geschiedenis en de gedeelde waarden tussen Nederland en de Verenigde Staten. In april worden er in Den Haag en Amsterdam allerlei verschillende evenementen georganiseerd onder de naam New York Nights en in September zal New York in het teken staan van de Nederlandse festiviteiten. Meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.NY400.nl



Ingezonden persbericht