Politie Noord- en Oost Gelderland

Elburg - Motor en auto gestolen


In de nacht van dinsdag op woensdag 18 maart werd er een Yamaha motor met het kenteken MT-HF-43 weggenomen aan de Punterstraat in Elburg. In dezelfde nacht werd er een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken YB-43-VZ ontvreemd aan de Fuik in Elburg.


De diefstallen vonden plaats tussen 00:00 uur en 07:30 uur. De politie is een onderzoek gestart. Mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, kunnen zich melden via 0900-8844. Beide voertuigen staan inmiddels als gestolen geregistreerd.


Emst - Auto te water, automobilist onder invloed alcohol


De politie heeft woensdag 18 maart het rijbewijs van een 54-jarige man uit de gemeente Epe ingevorderd. De man kwam op de Weteringdijk in Emst met zijn auto in een sloot terecht en bleek onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 17:40 uur de melding dat een auto in een sloot terecht was gekomen op de Weteringdijk. Agenten troffen de auto aan in de sloot zonder bestuurder. Na controle werd de man bij familie aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De blaastest wees een promillage uit van 1,3. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - Insluiper neemt sieraden mee


Op woensdagmiddag 18 maart vond er een insluiping plaats in een woning aan de Hamburgerweg in Ermelo. De bewoner hoorde gestommel op de bovenverdieping. Toen zij in haar tuin poolshoogte ging nemen liep er een onbekende vrouw uit haar woning. Achteraf bleek dat de vrouw sieraden had buit gemaakt.


De bewoonster hoorde omstreeks 14:10 uur gestommel op de eerste verdieping van haar woning. Hierop liep de bewoonster naar buiten om te kijken of er ingebroken was. Eenmaal buiten kwam er een onbekende vrouw uit haar woning lopen. De bewoonster sprak de vrouw aan en controleerde haar zakken. Zij trof hierbij niets aan. Later bleek dat er sieraden uit haar woning te zijn weggenomen.
De onbekende vrouw was ongeveer 1.60 meter, dik postuur, blond haar en droeg een donkere rok en een grijs vest met zakken. De vrouw sprak geen Nederlands. De politie is een onderzoek gestart en roept mensen die iets verdachts hebben gezien, zich te melden via 0900-8844.


Harderwijk - Fietser gewond na val


Een 70-jarige vrouw uit Harderwijk raakte woensdagmiddag gewond nadat zij op het Beneluxpad in Harderwijk in aanrijding kwam met een 17-jarige plaatsgenoot. De vrouw werd voor controle overgebracht na het ziekenhuis.


De 17-jarige fietser haalde omstreeks 14:10 uur de 70-jarige vrouw in op het fietspad aan het Beneluxpad. Tijdens het inhalen bleef een hengsel van de tas van de 17-jarige achter het stuur van de vrouw hangen. Hierdoor kwam de vrouw ter val en raakte gewond aan haar handen en hoofd. Zij werd door een ambulance voor controle overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis.


Harderwijk - Auto-inbraken


Tussen dinsdag en woensdag 18 maart werd er ingebroken in vier auto's die geparkeerd stonden aan de Tonselsehof en de Tonselsedreef in Harderwijk. Voor zover bekend werd er werd niets weggenomen.


De inbraken vonden vermoedelijk tussen dinsdag 22:15 uur en woensdag 08:10 uur plaats. In alle gevallen werd het slot geforceerd. De politie is een onderzoek gestart. In dergelijke gevallen raddt de politie gedupeerden altijd aan om aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl


Hierden - Automobilist onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 19 maart een 34-jarige automobilist uit de gemeente Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De 34-jarige man werd omstreeks 01:20 uur op de Duinweg in Hierden gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,9. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Putten - Twee jongens aangehouden voor baldadigheid


De politie heeft twee jongens (13- en 14-jaar) uit Ermelo en Putten aangehouden voor baldadigheid. Een woning van een vrouw aan de Sparrenhof in Putten was de afgelopen maanden regelmatig het doelwit van pesterijen. Jongeren gooiden onder meer met eieren tegen de ruiten. Hierop werd besloten om afwisselend met opsporingsambtenaren van de gemeente Putten te gaan posten. De mannen betrapten dinsdagavond 17 maart een jongen op het afsteken van vuurwerk voor de woning.


De opsporingsambtenaren zagen omstreek 19:15 uur drie jongeren voor de woning. Eén van hen stak een vuurwerk af voor de woning waarop zij er met z'n drieën vandoor gingen. De jongens werden achterhaald en overgedragen aan de politie. Twee van de jongens werden meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Zij bekende meerdere keren met eieren te hebben gegooid. De twee werden aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. In de loop van de week zal de politie meer jongeren verhoren die mogelijk betrokken waren bij de pesterijen.


EINDE BERICHTEN



---- --