Ingezonden persbericht



Amsterdam, 19 maart 2009


Steun PvdA Bos en Lommer voor Kolenkitbuurt

Een door de PvdA Bos en Lommer ingediende motie over de Kolenkit is bijna raadsbreed aangenomen. De motie pleit ervoor om de Kolenkitbuurt niet te splitsen van Bos en Lommer, als er stadsdelen gefuseerd gaan worden.

De deelraad van Bos en Lommer sprak woensdag 18 maart over de toekomst van de stadsdelen. In de plannen van de zogenoemde commissie Mertens hierover, zal de Kolenkitbuurt niet meer bij Bos en Lommer behoren. In de plannen van Mertens wordt de Kolenkit gevoegd bij een stadsdeel buiten de ring A10.


De PvdA Bos en Lommer vindt dat een heel slecht plan en staat pal achter de bewoners van de Kolenkit. Zij zijn inmiddels handtekeningenacties gestart en bereiden demonstraties voor. De deelraad sprak in de PvdA-motie als haar mening onder andere uit dat bij een eventueel fusieproces de Kolenkitbuurt niet van Bos en Lommer mag worden afgescheiden.


D66 wenste niet aan de stemming deel te nemen. Fractievoorzitter Erik de Groot: "Ik vind het jammer dat D66 niet haar verantwoordelijkheid wenst te nemen. Of je bent voor of je bent tegen. De bewoners hebben het recht om te weten of een partij hen steunt of niet."

De bewonersorganisaties zijn zeer verheugd over de steun van de PvdA voor het behoud de Kolenkitbuurt voor Bos en Lommer.




Noot voor redacties