Politie Zeeland

Z-569-2009 Dubbel fout

Vannacht omstreeks 00.10 uur reden twee agenten van de Zeeuwse politie over de Zeldenrustlaan in Terneuzen.
Over dezelfde weg reed een Belgische auto die de agenten een stopteken gaven ter controle. De bestuurder moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De bestuurder betrof een 27-jarige man uit Zele (B). de man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Korte tijd voordat het rijverbod zijn geldigheid zou verliezen zagen agenten de man echter weer rijden. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (Rijden tijdens een rijverbod levert namelijk een misdrijf op.) Toen bleek dat de man twee verschillende kentekenplaten op zijn auto had zitten. De man heeft een verklaring afgelegd en hierin meldde hij dat beide platen afkomstig waren van diefstal. Tegen de man wordt wederom proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. De auto is in beslag genomen.

Z-570-2009 Teveel gedronken
Omstreeks 03.00 uur vannacht troffen surveillerende agenten op een parkeerplaats aan de Langeweg in Sluiskil een personenauto met daarin twee mannen.
Bij het aanspreken van de mannen kwam er een behoorlijke alcoholwalm uit de auto en de agenten waarschuwden de bestuurder, een 22-jarige man uit Breskens, dat hij niet mocht gaan rijden. Ter controle hebben ze een blaastest bij de man uitgevoerd en hieruit bleek dat hij flink teveel had ingenomen. Zijn bijrijder, een maat van hem die niet gedronken had, maakte de afspraak dat hij zou gaan rijden en dat de man uit Breskens bij hem de nacht door zou brengen. De agenten vervolgden hun weg en zagen even later de auto rijden over de Langeweg. Zij gaven de auto een stopteken en het duurde even voordat de bestuurder hier gevolg aan gaf. Uiteindelijk stopte de auto op de Bonteweg in Sluiskil. Toen bleek dat de bestuurder zich niet geheel aan zijn afspraak had gehouden. Hij kon meteen mee naar het bureau en daar een ademanalyse maken. Hieruit bleek dat de man zeven keer teveel had gedronken en hij kon dus direct zijn rijbewijs inleveren. Zijn moeder is hem op komen halen op het bureau in Terneuzen.