GroenLinks

ING is de weg kwijt; nieuwe CFO krijgt gigabonus

19 maart 2009

ING, de bank die al twee maal voor steun bij de overheid moest aankloppen, is de weg kwijt. De nieuwe Chief Financial Officer van de bank, Patrick Flynn, krijgt een bonus van 100.000 aandelen met een martkwaarde van 400.000 euro. Deze gigabonus kan oplopen tot maximaal 1,3 miljoen euro. Het enige wat Flynn daarvoor hoeft te doen is drie jaar in dienst blijven. GroenLinks wil dat minsiter Bos hiertegen in actie komt en heeft daarom de volgende vragen gesteld:

Schriftelijke vragen van de Leden Sap en Vendrik (beiden GroenLinks) over de zeer riante bonus voor de CFO van ING Patrick Flynn, d.d. 19 maart 2009.


1. Is het juist dat de nieuwe financiële man van ING Patrick Flynn als bonus een pakket van 100.000 ING-aandelen ter waarde van 400.000 euro krijgt (RTL Z, 19 maart 2009).


2. Is het juist dat de waarde van dit pakket op kan lopen tot maximaal 1,3 miljoen euro en dat het enige wat Flynn hiervoor moet doen is 3 jaar in dienst van ING blijven?


3. Wat is uw oordeel over het feit dat een bank die al twee keer voor financiële steun aan moest kloppen bij de Nederlandse staat zon hoge bonus uitkeert?


4. Staat het verstrekken van deze bonus volgens u op gespannen voet met afspraken die u met ING heeft gemaakt als het gaat om de condities die gesteld zijn aan de steunverlening.


5. Wat gaat u doen richting ING - Raad van Bestuur of raad van Commissarisen om het bedrijf te bewegen deze bonusafspraak ongedaan te maken?


--===============1106931817==