Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Aangehouden voor het doen van een valse melding


De politie heeft woensdag 18 maart een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man had tot tweemaal toe een valse melding gedaan bij het alarmnummer 112. Hierop werd hij aangehouden.


De meldkamer van de hulpdiensten kreeg omstreeks 21:20 uur een melding binnen van een conflict op een locatie in de Rivierenbuurt. Een tweede melding gaf aan dat er een vechtpartij plaats vond. Agenten gingen ter plaatse en troffen niets aan. Uit onderzoek bleek de 45-jarige man de valse meldingen te hebben gedaan. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Snorfietser en bijrijder gewond na val


Een 64-jarige man uit Apeldoorn raakte woensdagmiddag 18 maart gewond nadat hij samen met zijn 8-jarige kleinzoon met de snorfiets op de Gildenlaan in Apeldoorn ten val kwam.


De man reed omstreeks 17:10 uur met zijn snorfiets over een fietspad bij de Gildenlaan. Volgens een getuige schrok de man van een onbekende fietser en kwam ter val. Hierdoor raakte hij en zijn 8-jarige kleinzoon gewond. Beide werden met een hoofdwond door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Snorfietser onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 19 maart een 29-jarige snorfietser uit Apeldoorn op de Molenstraat in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 00:30 uur op de Molenstraat gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,3. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Man aangehouden poging fietsendiefstal


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 19 maart een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat de man bezig was met het stelen van een fiets op de Hoofdstraat in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 03:45 uur de melding dat de man bezig was met het verbreken van een fietsslot. Hierop werd hij aangesproken door surveillerende agenten. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten voor nader verhoor.


Beekbergen - Jongen betrapt met gestolen snorfiets


De politie heeft woensdag 18 maart een 18-jarige jongen uit Apeldoorn op de Arnhemseweg in Beekbergen aangehouden voor heling van een snorfiets.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 16:15 uur een jongen lopen met een snorfiets. Hij gedroeg zich verdacht waarop de agenten de snorfiets controleren. Deze bleek als gestolen te staan geregistreerd. De jongen verklaarde deze te hebben gekregen en werd hierop aangehouden voor heling. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De rechtmatige eigenaar van de snorfiets is in kennis gesteld.


Apeldoorn - Twee jongens aangehouden voor mishandeling


De politie heeft woensdagochtend 18 maart twee 17-jarige jongens uit Apeldoorn op de Hofstraat in Apeldoorn aangehouden. De twee hadden een plaatsgenoot mishandeld.


De politie kreeg omstreeks 11:15 uur de melding binnen dat twee jongens even daarvoor een plaatsgenoot hadden mishandeld. Dankzij een goed signalement werden de twee op de Kanaalstraat aangetroffen. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer had ondertussen aangifte gedaan en bleek enkele behoorlijke klappen op zijn hoofd te hebben gehad. De twee werden aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld.


Apeldoorn - Twee mannen aangehouden na lossen asbest


De politie heeft woensdag 18 maart twee mannen (een 24-jarige en een 40-jarige beiden uit de gemeente Apeldoorn) aangehouden. De twee waren bezig met het lossen van een lading asbest op de Europaweg in Apeldoorn.


Een 24-jarige bestuurder werd omstreeks 16:30 uur gecontroleerd. Hij reed met een aanhangwagen vol met asbest en wilde deze gaan lossen in een container aan de Europaweg. Asbest moet worden gedumpt in een goedgekeurd depot. Dit werd de man verteld waarop hij samen met de ter plaatse gekomen eigenaar de aanhangwagen begon te lossen. Agenten vorderden de mannen te stoppen met lossen. Zij gaven hier geen gehoor aan en beledigden de agenten. Hierop werden de twee aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De milieupolitie kwam ter plaatse voor het doen van onderzoek. Ook de arbeidsinspectie zal een onderzoek starten. De twee mannen werden na verhoor in vrijheid gesteld.


EINDE BERICHTEN



---- --