Ingezonden persbericht


Ontmoetingsgroep zelfstandig wonen - voor iedereen met een licht verstandelijke beperking

Woon je zelfstandig of wil je dit gaan doen? En vind je het leuk om met andere mensen te praten over onderwerpen die hiermee te maken hebben? Dan is deze ontmoetingsgroep zeker iets voor jou.

Voor wie?
De ontmoetingsgroep is voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig en/of met een vorm van ondersteuning wonen.

Wat gaan we doen?
Met elkaar stellen we de thema's vast en op welke datum de thema's worden besproken. Deze komen op een kalender te staan. Je kunt zelf kiezen aan welk onderdeel je mee wilt doen. Thema's kunnen zijn: je huis op orde houden, administratie en financiën, omgaan met instanties, zorgen voor jezelf; gezond eten, hygiëne, vrijetijdsbesteding, sociale contacten, wat is er te doen in je omgeving en weerbaarheid. We praten met elkaar en wisselen ervaringen uit. Ook nodigen we mensen uit om een praatje te houden en gaan we samen op stap.

Meer informatie
De ontmoetingsgroep wordt georganiseerd door MEE Utrecht, Gooi & Vecht i.s.m. Sherpacursus. De ontmoetingsgroep is gratis en komt iedere eerste dinsdag van de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur bij elkaar. Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met MEE Utrecht, Gooi & Vecht, T 0900 633 63 63 of kijk op onze site: www.mee-ugv.nl

Raad en daad voor iedereen met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, vrije tijd, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. De ondersteuning wordt geboden vanuit de drie locaties in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht