Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht
College Utrecht zet gemeenteraad buitenspel bij Actieplan Luchtkwaliteit

Terwijl de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Utrecht in volle gang zijn, publiceert het AD Utrechts Nieuwsblad vandaag een artikel waaruit blijkt dat Utrecht weinig tot niets kan veranderen in het actieplan luchtkwaliteit. Daarmee gebeurt precies waarvoor de oppositiepartijen al die tijd gewaarschuwd hebben: de gemeenteraad ­ en daarmee alle inwoners van Utrecht die hebben meegedacht over het actieplan ­ is buitenspel gezet.

D66 is boos. D66-raadslid Arjan Kleuver:" In Brussel en Den Haag werken een hoop wijze mensen, maar ze weten daar echt niet hoe busbaan op de 't Goylaan eruit ziet, of wat een tunnelmond op de St. Josephlaan betekent. Voor dat soort besluitvorming kiezen we een gemeenteraad.

Wethouder De Weger heeft ondanks onze protesten de gemeenteraad steeds voorgehouden dat we nog wél iets konden veranderen, maar dat blijkt nu dus niet waar te zijn, als we ervan uitgaan dat het artikel in het AD/UN klopt.

De berichtgeving viel samen met een oriënterend gesprek over de coalitie. Kleuver:"Dit nieuws helpt niet, nee. We willen nog steeds serieus praten over verantwoordelijkheid nemen. Dat vind ik een verplichting aan onze kiezers, maar als PvdA, CDA en ChristenUnie ons geen mogelijkheid geven om geloofwaardig mee te doen, dan doet D66 dus niet mee."

Noot voor de redactie,