Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 3 maart 2009

Het World Music & Dance Centre en Jazz International Rotterdam presenteren: Eric Vloeimans Meets the World in het WMDC

Jazztrompettist en arrangeur Eric Vloeimans is een uitgesproken lyricus die het avontuur niet schuwt. Op 19 maart slaat hij een absolute nieuwe weg in en gaat hij de uitdaging aan met wereldmuziek in het World Music & Dance Centre.

De jazz van Vloeimans blijft iets opmerkelijks. Hij trekt je mee in zijn improvisatieverhaal, probeert steevast nieuwe dingen uit en schakelt moeiteloos tussen subtiele kamerjazz, vrije impro, fusion & dance. En nu dus wereldmuziek. Het duo Boi Akih met de Molukse zangeres Monica Akihary en de Nederlandse gitarist Niels Brouwer brengen intieme improvisaties van de bovenste plank. Bijzonder en verrassend worden de bijdragen van de Indiase tablaspeler Sandip Bhattacharya en de Malinese kora- en ballafoonspeler en multi-instrumentalist Zou Diarra, die o.a. in de band van Salif Keita speelde.

Bezetting: Eric Vloeimans - trompet / Monica Akihary - zang / Niels Brouwer - gitaar / Sandip Bhattacharya - tabla & indiase percussie / Zou Diarra - kora, n'goni, ballafoon, djembé & gitaar.

Dit concert valt binnen de Jazz Meets The World serie van Jazz International Rotterdam.

Donderdag 19 maart | Aanvang: 20:30 | Entree: E12 / E10 (R'dam Pas) Meer informatie is te vinden op www.wmdc.nl

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.