Ingezonden persbericht


Kamerkoor Maastricht zingt op 19 maart

Romantische muziek uit de 21ste eeuw

Onder de artistieke leiding van Ludo Claesen geeft Kamerkoor Maastricht wederom een bijzonder concert op donderdag 19 maart. Muziek uit de 21ste eeuw hoeft niet onbegrijpelijk modern te zijn, getuige dit romantische en vooral meeslepende programma met muziek van componisten uit België, Nederland en Malta.

Programma:
Canticum Canticorum Salomonis (Het Hooglied van Salomon) - Gaston Nuyts Madrigalen - Joep Straesser
Requiem - Charles Camilleri
Dreams - Ludo Claesen

In Canticum Canticorum Salomonis" (Het Hooglied van Salomon) van Gaston Nuyts worden zinsneden uit de Bijbelse teksten van Salomon verklankt in een haast symfonische structuur en blijken sommige gevoelens van alle tijden te zijn. Nuyts ontving voor dit werk in 2005 de prestigieuze Europese koorcompositieprijs "Goldene Stimmgabel" van AEGC.

De Madrigalen van Joep Straesser zijn gebaseerd op teksten van de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties Dag Hammarskjöld.

Het Requiem van Charles Camilleri, een persoonlijke vriend van dirigent Ludo Claesen, wordt uitgevoerd ter nagedachtenis van de in januari 2009 overleden componist.

Ludo Claesen's "Dreams" is gebaseerd op akkoordkleuren en ritme, ondersteund door de subtiele klanken van de vibrafoon, bespeeld door de componist zelf. De impressionistisch aandoende stroom van klanken vertolkt de tekst van Beau Knievel: de zoektocht naar de waarheid en essentie van het leven, dromen die we niet altijd willen aanvaarden en begrijpen.

Romantiek in de 21ste eeuw
Donderdag 19 maart 2009, 20.15 uur
Lutherse Kerk. Hondstraat 14, Maastricht
Entree: E 7,50
Kaartverkoop aan de kassa in de kerk
of via info@kamerkoormaastricht.nl

Meer informatie?
www.kamerkoormaastricht.nl
of bel met:
Annepeet Canisius - voorzitter en concertorganisator 06 - 48 01 45 57


---- --