Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaterdag 7 maart

Eerste Walk of Fame tegel is voor Guus Meeuwis

Op 19 maart gaat zanger Guus Meeuwis de allereerste tegel van de Walk of Fame Tilburg 2009 onthullen. Dat gebeurt op feestelijke wijze in de Alexanderstraat, de straat die speciaal voor het jubileumjaar 2009 is omgebouwd tot Walk of Fame. Als boegbeeld van de stad heeft Guus Meeuwis Tilburg en zelfs Brabant op de kaart gezet. Aan hem dan ook de eer de eerste tegel te onthullen. Voorafgaand hieraan zal burgemeester Vreeman de Walk of Fame Tilburg 2009 officieel openen. Het feestelijke programma begint om 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Walk of Fame 'waardig'
De Alexanderstraat is in de afgelopen maanden door bouwbedrijf Zoontjens omgetoverd tot een Walk of Fame 'waardige' straat. Vlak voor de ceremonie wordt de straat bovendien aangekleed met onder meer een rode loper, een stadspoort en een limousine. Burgemeester Vreeman zal de Walk of Fame Tilburg 2009 openen, de stadsdichter van Tilburg presenteert de onthulling.

Nominaties
De nominaties voor de Walk of Fame Tilburg 2009 leverden eerder een stroom aan reacties op. Tientallen Tilburgers namen de moeite één van hun mede Tilburgers voor te dragen voor de gewilde tegels. De motivaties waren zeer divers: van personen die Tilburg op de kaart hebben gezet tot gepassioneerde vrijwilligers die zich al jarenlang inzetten voor de medemens.

Uniek
Een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde jury heeft hier dertig personen uit geselecteerd. Het feit dat ook niet bekende stadsgenoten kans maken op een tegel, maakt deze Tilburgse Walk of Fame uniek in zijn soort.

Meerdere onthullingen
De tegels worden op verschillende momenten gedurende het jaar onthuld; op 16 april, 11 juni, 6-10 juli , 6 augustus, 2 september en 8 oktober, 2-6 november, 3 december en 14-18 december.

EINDE PERSBERICHT