Tante Kwebbel schiet bewoners Hoogvliet te hulp

11/03/2009 08:30

Vestia Rotterdam Hoogvliet

Tante Kwebbel brengt buren bij elkaar die af en toe hulp nodig hebben of iets voor een ander willen doen, zonder enige verplichting. Zoals een kopje koffie drinken bij een eenzame buurvrouw of de hond uitlaten voor iemand met een gebroken been. Onder het motto: Beter een goede buur dan een verre vriend. Op donderdag 19 maart geeft portefeuillehouder Welzijn Marianne van der Ham het officiële startschot in het winkelcentrum van Hoogvliet.

Tante Kwebbel is een initiatief van welzijnsorganisatie Centrum Voor Dienstverlening (CVD), de Deelgemeente Hoogvliet, woningcorporatie Woonbron en woningcorporatie Vestia. Iedereen weet dat het soms best prettig is om iets voor een ander te doen, of andersom, maar we hebben er niet altijd tijd voor. Of zin in. Niemand zit in deze drukke tijd te wachten op nog meer verplichtingen. Maar als die oude dame in de straat je op een goed moment zou vragen of je even die doos oud papier aan de straat wil zetten: natuurlijk wil je dat dan voor haar doen. Om dat gevoel gaat het bij Tante Kwebbel.

Hoe doet ze dat?

Tante Kwebbel brengt mensen met elkaar in contact. Daar is ze goed in. Stel, je woont alleen, je hebt twee linkerhanden en je wilt een schilderijtje ophangen. Daar ga je niet meteen een aannemer voor bellen. Ken je niemand in de buurt, dan bel je Tante Kwebbel even. Zij zoekt dan iemand uit de buurt die heeft aangegeven dat hij wil helpen. Tante Kwebbel brengt mensen met elkaar in contact. Daarna moeten jullie het zelf regelen. Net zoals buren doen als ze elkaar een handje helpen.

Maar ik heb twee linkerhanden...

Iedereen kan meedoen. Het gaat om kleine dingen die mensen voor elkaar kunnen doen, zoals de planten water geven, een boodschapje doen, helpen bij het invullen van een formulier, met iemand meerijden naar het ziekenhuis of gewoon voor de gezelligheid een kopje koffie drinken. Tante Kwebbel is er goed in om mensen met elkaar in contact te brengen.

Dat wil ik ook!

Bewoners uit Hoogvliet die mee willen doen met Tante Kwebbel, hoeven zich alleen maar even aan te melden. Dat kan tijdens de bijeenkomst, via de folders die overal in de wijk verspreid worden, of via de website: www.tantekwebbel.nl. Ook kun je je aanmelden via de Tante Kwebbel helpdesk op 010- 750 4141. Inschrijven is gratis en verplicht tot niets. Elke deelnemer krijgt een huisbezoek om kennis te maken. Ben je ingeschreven bij Tante Kwebbel dan kun je elke dag - van half 9 tot acht uur 's avonds - Tante Kwebbel bellen als je om hulp verlegen zit, maar ook als je hulp wilt bieden. Zij zoekt dan naar iemand uit de buurt die dan tijd of een hulpvraag heeft. Het idee is dat dit vanzelf leidt tot meer contacten en een grotere variatie van de sociale netwerken in de buurt.

Wanneer begint het?

Op donderdag 19 maart wordt Tante Kwebbel voorgesteld aan de bewoners van Hoogvliet. Haar komst wordt gevierd in het winkelcentrum Hoogvliet op het plein aan de Binnenban. Alle bewoners zijn bijzonder welkom van 12.00 uur tot 15.00 uur. Tante Kwebbel ontvangt u met koffie, thee en gebak. De eerste 100 bewoners die zich aanmelden voor Tante Kwebbel ontvangen een toepasselijk presentje. Het officiële startschot wordt om 13.00 uur gegeven door Marianne van der Ham, portefeuillehouder Welzijn van de deelgemeente Hoogvliet.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vestia.nl