Gemeente Heemskerk


zaterdag, 14 maart 2009

Dag van de leerplicht donderdag 19 maart

Donderdag 19 maart is het voor de zesde maal in Nederland de Dag van de leerplicht. Het thema van dit jaar is 'School? Bekijk 't ...eens anders'. Alle scholen in Heemskerk besteden op hun eigen wijze aandacht hieraan. Het doel van deze dag is om de leerplicht op een positieve manier onder de aandacht te brengen van leerlingen, leerkrachten, ouders en alle overige betrokkenen.

Binnen deze regio staat niet de handhaving van de leerplichtwet centraal, maar ligt het accent op het recht van de kinderen om te leren. Naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral ook erg leuk! De kinderen van de basisscholen krijgen uitgelegd wat de leerplicht inhoudt en waarom deze wet bestaat. Naar gelang de keuze van de school kunnen de leerlingen bijvoorbeeld hun ouders interviewen over hun schoolbeleving, maken ze een poster over wat school voor hen betekent of denken ze na over hoe hun ideale school eruit ziet. De leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen rekenen op een warm welkom als ze op tijd op school komen of gaan met een bekend persoon aan de hand van stellingen in debat over de leer- en kwalificatieplicht.

Kariboe
Wethouder Odd Wagner bezoekt basisschool de Kariboe bezoeken om samen met de leerlingen en leerkrachten van gedachten te wisselen over leerplicht, leren en een goede handhaving van de leerplicht. Informatie over de leerplichtwet is te vinden op www.minocw.nl/leerplicht,
www.aanvalopschooluitval.nl of www.postbus51.nl.
---