Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 17 maart 2009

Pallas Athena wint Logica Award voor meest innovatief bedrijf

Logica Nederland heeft in haar 'Global Innovation Venture Partner Programme' (GIVPP) Pallas Athena uitgeroepen tot winnaar Nederland. Pallas Athena kreeg de voorkeur van de jury vanwege de Business Process Management-oplossingen die zij biedt om bedrijven te helpen snel inzichtelijk te maken waar knelpunten binnen primaire bedrijfsprocessen liggen. Het unieke aan de BPM suite van Pallas Athena ligt in het feit dat zij deze knelpunten heel snel grafisch inzichtelijk maakt. De oplossing biedt vooral voordelen bij bedrijven waar de menselijke factor een grote rol speelt en waar veel dossiers in omloop zijn. Pallas Athena is in Nederland marktleider op dit gebied en wordt door analisten gezien als voorloper. Als winnaar van de award krijgt Pallas Athena de mogelijkheid om als partner gebruik te maken van het netwerk van Logica Nederland. Vandaag doet Pallas Athena haar elevator pitch in Londen voor een jury die samengesteld is uit internationale topmanagers van Logica. Het bedrijf strijdt tegen de winnaars uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Denemarken, Frankrijk, Portugal en India. De winnaar van deze ronde wordt internationaal partner van Logica en zal met een gezamenlijke propositie het concept verder uitrollen. Op de 'Logica Innovation Day' op 19 maart in Londen wordt de globale winnaar van het GIVPP bekendgemaakt. Logica startte in december 2008 de zoektocht naar innovatieve partners door kleine en middelgrote innovatieve ondernemingen te nomineren voor het GIVPP. In totaal zijn er 75 bedrijven in Nederland aangemeld. Hieruit zijn vijf kandidaten uitgenodigd hun bedrijf, product of dienst te presenteren voor een Nederlandse jury om kans te maken op een strategisch partnership met Logica. Naast winnaar Pallas Athena streden de volgende bedrijven mee:
· Squils, leverancier van revenue management systemen;
· Wireless Value, leverancier van meervoudige sensors, waarmee bijvoorbeeld tegelijkertijd luchtkwaliteit en -vochtigheid gemeten kunnen worden;
· RimaOne, leverancier van risk en compliance software en
· Inventive Designers, ontwikkelaars van document processing solutions en een digitaal zegel om documentfraude tegen te gaan.