Gemeente Delft

ROC Mondriaan ruimt schoolomgeving op

Op donderdag 19 maart 2009 vindt op het ROC Mondriaan een ludieke actie plaats in het kader van de landelijke campagneweek van Nederland Schoon. Een acteur confronteert leerlingen en docenten met hun eigen (weggooi)gedrag en daagt hen uit om de schoolomgeving op te ruimen.

De actie begint binnen in de school, in de kantine, waar acteur Peter Vermeulen als medewerker van de gemeentereiniging arriveert met zijn elektrokarretje en schoonmaakspullen. Hij maakt leerlingen en docenten op een positieve manier bewust van de zwerfafvalproblematiek. Het streven is vervolgens met een groepje vrijwilligers de tramhalte aan de Vrijenbanselaan schoon te maken.

Datum: donderdag 19 maart 2009
Tijdstip: tussen circa 12.00 en 13.00 uur.
Locaties:
ROC Mondriaan, Brasserskade 1 (ingang Pauwhof, Rijswijk) (vanaf circa 12.00 uur) tramhalte Vrijenbanselaan (vanaf circa 12.40 uur)

De pers is van harte uitgenodigd om op donderdag 19 maart vanaf circa 12.00 uur een kijkje te komen nemen. Deze actie sluit aan de bij de landelijke week van Nederland Schoon en zijn onderdeel van het zwerfafval-plusproject dat Gemeente Delft uitvoert tot augustus 2010. Dit is een project in het kader van Duurzaam Delft.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft