USG People N.V.

Published: 07:00 19.03.2009 GMT+1 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354488

USG People richt Stichting Preferente Aandelen op

Drie bestuursleden benoemd

Almere, 19 maart 2009 - USG People heeft op 18 maart de Stichting Preferente Aandelen USG People opgericht. Aan de stichting wordt een optie verleend tot de uitgifte van beschermingspreferente aandelen.

De Stichting Preferente Aandelen USG People is opgericht naar aanleiding van de besluitvorming tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 23 december 2008. In die vergadering hebben de aandeelhouders goedkeuring gegeven voor de mogelijkheid tot invoering van beschermingspreferente aandelen.

USG People is verheugd dat het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie ter zake kundige onafhankelijke personen, te weten:

Drs. R. Pieterse - De heer Pieterse werd in 1987 lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer N.V. waar hij van 2000 tot zijn pensionering in 2003 voorzitter van was. De heer Pieterse was in 2003 lid van de Commissie Tabaksblat en bekleedt op dit moment verschillende commissariaten. De heer Pieterse is benoemd tot voorzitter van de Stichting Preferente Aandelen USG People.

Prof. mr. M.W. den Boogert - De heer Den Boogert is advocaat te Amsterdam, adviseur van Allen & Overy te Amsterdam en adviseur van Loyens & Loeff te Amsterdam. Daarnaast bekleedt de heer Den Boogert verschillende nevenfuncties, waaronder bestuurder van een aantal vergelijkbare stichtingen preferente aandelen.

Drs. J.F. van Duyne - De heer Van Duyne is vanaf 1987 lid van de Raad van Bestuur van het toenmalige Hoogovens geweest, waar hij vanaf 1998 voorzitter van de Raad van Bestuur werd. Tot 2000 was hij CEO van Corus Group. Momenteel bekleedt hij verschillende non executive functies en is hij Kroonlid van de SER.

Voor meer informatie over dit persbericht:
Ron Icke, CEO
Telefoon: +31 (0)36 529 95 05

Profiel USG People
USG People is actief met een groot aantal sterke merken die gezamenlijk totaaloplossingen bieden op het vlak van uitzending, detachering, HR- en customer care services. Met een omzet van ruim ¤ 4 miljard in 2008 is USG People de Europese nummer vier in HR-dienstverlening. Het hoofdkantoor van USG People is gevestigd in Almere en de groep is actief in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Frankrijk, Italië en Spanje.

De merkenportfolio van USG People bevat de merken Proflex en Start People (general staffing) - Ad Rem Young Professionals, ASA Student, Content, Creyf's, Express Medical, Geko Zeitarbeit, Receptel, Secretary Plus, StarJob, Technicum en Unique (specialist staffing) - Legal Forces, USG Capacity, USG Energy, USG Financial Forces, USG HR Forces, USG Innotiv, USG Juristen en USG Restart (professionals) - Call-IT (other services).

USG People is genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midcap Index (AMX).

Bezoek voor meer informatie over USG People of haar werkmaatschappijen onze website www.usgpeople.com.