Gemeente Nuenen


Gouden erepenning voor Toon van Lierop

Op donderdag 19 maart 2009 om 16.00 uur wordt de heer A.A. van Lierop in Het Klooster tijdens de algemene ledenvergadering van het KBO een Gouden erepenning uitgereikt. In 1988 kreeg hij een zilveren erepenning en in 1993 werd hem een Koninklijke onderschieiding opgespeld. Burgemeester mr. W.R. Ligtvoet zal hem, bij bevordering een Gouden Erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitreiken.

De heer Toon van Lierop ontving in 1988 bij de festiviteiten van het 100-jarig bestaan van Gerwens Gemengd Koor St. Caecillia de Zilveren Erepenning. Bij zijn pensionering en afscheid in 1993 na een succesvolle cariere bij de gemeente Nuenen heeft hij de hoge Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nasau ontvangen. In de volgende 15 jaar tot heden is hij zich blijven inzetten en heeft hij nieuwe functies vervuld binnen de Nuenense gemeenschap in het algemeen en de Gerwense gemeenschap in het bijzonder. Zijn aanvullende functies zijn:

* 11 jaar (1996-heden) secretaris Dagelijks/Algemeen Bestuur KBO,afd.Nuenen (groei in deze tijd van 1200 naar 1850 leden)
* 11 jaar (1996-heden) lid van het ONO-bestuur (samenwerkingsverband tussen Nuenense ouderenbonden KBO, Philips Gepensioneerden Eindhoven en ANBO). Brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan gemeentelijke overheid en plaatselijke ouderenbonden.
* 11 jaar (1996-heden) Lid van KBO Kringraad Dommeldal (Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a.) Samenwerkingsverband tussen de KBO's afd. Mierlo-Geldrop en Nuenen c.a. waarbij de belangenbehartiging van ouderen een steeds belangrijker wordende plaats inneemt
* 50 jaar (1963-heden) Actief lid / bestuurslid / Ere-voorzitter vanaf 1993 van Gerwens Gemengd Koor St. Caecilia
* 60 jaar (1948-heden) Lid van de Gerwense Voetbalvereniging RKGSV
* 8 jaar (2000-2007) Lid commissie Vrijwilligersprijs - gemeente Nuenen

* Enkele jaren heeft hij deel uitgemaakt van de organisatie Stichting Poolse Kinderen in Nuenen

Bij zijn terugtreden als secretaris van de KBO afd. Nuenen wil het gemeentebestuur aan Toon van Lierop uit naam van de Nuenense bevolking, bij bevordering, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken in goud.