Gemeente Brummen


Collectieve verzekering vrijwilligers

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-03-2009)

De verzekering voor vrijwilligers is op verschillende wijzen en soms niet altijd op voldoende wijze geregeld. Mede daarom heeft de gemeente Brummen voor alle vrijwilligers in de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten.

Per 1 februari 2009 zijn alle vrijwilligers automatisch verzekerd. Voor organisaties, verenigingen en vrijwilligers zijn hieraan geen kosten verbonden. Voor deelname aan deze vrijwilligersverzekering hoeft een organisatie of vereniging verder niets te ondernemen. De verzekering geldt voor alle vrijwilligers in de gemeente Brummen. Ook als de vrijwilligers buiten de gemeentegrenzen vrijwilligerswerk verrichten, blijft de verzekering van kracht. De verzekering geldt ook voor mantelzorgers.

Waarvoor
Voor de vrijwilligers geldt onder andere de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering en de
aansprakelijkheidsverzekering. Bepaalde onderdelen zijn voor mantelzorgers niet van toepassing zoals bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering staat op onze website in de Gemeentelijke Producten en Diensten Catalogus. Vanuit die catalogus kunt u ook de speciale folder en een schadeformulier downloaden.