Maxeda

18-3-2009

Nieuwe eigenaar voor Claudia Sträter

Amsterdam, 18 maart 2009. Maxeda Nederland B.V. ('Maxeda') en 2Deal Ventures B.V. ('2Deal Ventures') maken bekend dat zij vandaag overeenstemming hebben bereikt, die zou kunnen leiden tot de overname van Claudia Sträter door 2Deal Ventures. De voorgenomen overname is onder voorbehoud van een advies van de ondernemingsraden.

Claudia Sträter is, zowel commercieel als organisatorisch, een zelfstandig en betrekkelijk kleine winkelketen binnen de Maxeda groep. 2Deal Ventures is een investerings- en consultancy bedrijf gericht op kleine en middelgrote ondernemingen met aanzienlijk potentieel. 2Deal Ventures heeft ruim 20 jaar uitgebreide internationale ervaring met kleine en middelgrote ondernemingen in uiteenlopende bedrijfstakken, waaronder retail. Zo is 2Deal Ventures met succes betrokken bij Jamin, de keten met ruim 140 winkels in Nederland.

Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda: "Claudia Sträter kende een aantal lastige jaren, maar is sinds 2007 goed op weg naar herstel. De huidige economische situatie vergt echter maximale aandacht om het volledige herstel verder vorm te geven. Met 2Deal Ventures heeft Claudia Sträter een partner die beter in staat is om zich daar volledig op te richten. 2Deal Ventures heeft in dit opzicht haar sporen verdiend. Dit biedt Maxeda bovendien de mogelijkheid om haar management en financiële middelen volledig te focussen op de overige winkelketens binnen Maxeda."

Marco Dekker, partner bij 2Deal Ventures: "Het verheugt 2Deal Ventures om Claudia Sträter te ondersteunen in een nieuwe fase van haar ontwikkeling. Claudia Sträter is een sterk merk, heeft sterke medewerkers en sterke plannen voor de toekomst. Wij gaan Claudia Sträter helpen in het realiseren van haar mogelijkheden op lange termijn. De overname van Claudia Sträter onderstreept onze succesvolle strategie om alleen te investeren in bedrijven waarvan wij overtuigd zijn dat wij een aanzienlijke en meetbare bijdrage kunnen leveren."

Phil Auld, CEO a.i. Claudia Sträter: "Wij zijn buitengewoon blij met 2Deal Ventures, een partner die zich volledig committeert aan de succesvolle ontwikkeling van Claudia Sträter. Met de volledige toewijding, kennis en expertise van 2Deal Ventures, samen met het sterke merk âClaudia Sträterâ en de vele toegewijde medewerkers, hebben we alle vertrouwen in de toekomst van Claudia Sträter."

Verwacht wordt dat de voorgenomen overname in mei wordt afgerond.

Einde persbericht

Voor nadere informatie wordt u verzocht contact op te nemen met:

2Deal Ventures
Marco Dekker
Telefoon 06-51 55 80 83

Maxeda
Corporate Communications
Arnold Drijver
Telefoon 020-54 90 433 / 06-52 30 46 62