Gemeente Son en Breugel


Enquête haalbaarheid bedrijfsverzamelgebouw in Son en Breugel

In de laatste week van maart 2009 verspreidt de gemeente Son en Breugel 450 enquêtes onder (startende) ondernemers uit de gemeente Son en Breugel en de omliggende gemeenten Nuenen, Laarbeek, Best en Sint-Oedenrode. Deze enquêtes maken deel uit van een onderzoek naar de haalbaarheid van een bedrijfsverzamelgebouw in Son en Breugel.
---

Passende en stimulerende bedrijfshuisvesting

De gemeente Son en Breugel onderzoekt de haalbaarheid van een bedrijfsverzamelgebouw om (startende) ondernemers een passende en stimulerende bedrijfshuisvesting te kunnen aanbieden. Om de haalbaarheid van een dergelijke voorziening te toetsen vindt een onderzoek plaats naar het draagvlak voor het ontwikkelen en exploiteren van een bedrijfsverzamelgebouw onder startende ondernemers en marktpartijen in onze gemeente en buurgemeenten.

Wat is een Bedrijfsverzamelgebouw?

Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw opgedeeld in kleine kantoren, atelierruimten en/of bedrijfsruimten. In een bedrijfsverzamelgebouw zijn meerdere ondernemen gevestigd. De beoging van een bedrijfsverzamelgebouw is goede en betaalbare huisvesting bieden voor kleine of startende ondernemers. Een ander voordeel van een bedrijfsverzamelgebouw is dat er gebruik kan worden gemaakt van elkaar expertise, en gezamenlijk gebruik van voorzieningen bespaart in kosten.

Inzicht in lokale en regionale vraag naar huisvestingsmogelijkheden

Met deze enquête wordt de lokale (en regionale) vraag naar kleinschalige en geclusterde huisvestingsmogelijkheden voor ondernemers inzichtelijk gemaakt. Hiermee worden tevens de wensen en de behoeften van de ondernemers in kaart gebracht. De gemeente Son en Breugel vraagt ondernemers hun medewerking te verlenen om zo een betrouwbaar onderzoek te kunnen uitvoeren naar de (toekomstige) huisvestingsmogelijkheden van het lokale bedrijfsleven.