Ingezonden persbericht


In het persbericht dat u zojuist ontvangen heeft, is een woord weggevallen in de quote van Joris van Lierop. De juiste quote moet zijn: "NU.nl is de afgelopen 10 jaar met 4,1 miljoen unieke bezoekers uitgegroeid tot de grootste nieuwssite van Nederland." Excuses voor het ongemak.


- PERSBERICHT -

NU.nl lanceert Dnews.de in Duitsland
Nieuwssite ziet kansen om format internationaal uit te rollen

Amsterdam, 19 maart 2009 - NU.nl is deze week van start gegaan met Dnews.de, een nieuwssite voor de Duitse markt. Het format van Dnews.de is vergelijkbaar met dat van NU.nl en is er op gericht in één oogopslag een overzicht te bieden van het belangrijkste nieuws.

De redactie van Dnews.de is gevestigd in het pand van ilse media in Amsterdam. Er wordt samengewerkt met verschillende persbureaus, columnisten en recensenten. Hoofdredacteur van Dnews.de is Antje Winter, voormalig hoofdredacteur van Duitslandweb.nl.

Joris van Lierop, uitgever NU.nl: "NU.nl is de afgelopen 10 jaar met 4,1 miljoen unieke bezoekers per maand uitgegroeid tot de grootste nieuwssite van Nederland. De ervaring die we in Nederland hebben opgedaan zetten we nu in om het NU.nl format ook in Duitsland te introduceren. We hebben een enthousiast team dat er hard aan werkt om met Dnews.de ook voor de Duitse markt een relevante selectie nieuwsberichten te presenteren op een zeer overzichtelijke en gebruikersvriendelijke manier."

NU.nl en Dnews.de maken onderdeel uit van ilse media, een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Michiel Buitelaar, COO Digital Media Sanoma Uitgevers: "De lancering van Dnews.de in Duitsland past goed bij de digital media strategie van Sanoma Uitgevers, één die gebaseerd is op ondernemerschap en uitproberen. NU.nl is in Nederland een groot succes en heeft potentie om zich te ontwikkelen naar andere landen. Uitgangspunt is dat we goeie ideeën een kans geven."

Dnews.de is, net als NU.nl, ook als mobiele site beschikbaar, via mobil.dnews.de.

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews. Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht