Socialistische Partij

Supermarkten op zondag geen avondwinkel

19-03-2009 * Supermarkten mogen voortaan niet meer open op zondagen. Het college wil op die manier oneerlijke concurrentie met kleine winkeliers tegengaan. Dit gebeurt na een pleidooi van de SP voor aanpassing van de regels. Aanleiding was Jumbo Euroborg die op zondag open ging door gebruik te maken van een maas in regels voor avondwinkels.

Voor grote winkelbedrijven is het geen probleem om iedere zondag open te zijn, maar voor kleine ondernemers is dat een heel ander verhaal Voor grote winkelbedrijven is het geen probleem om iedere zondag open te zijn, maar voor kleine ondernemers is dat een heel ander verhaal. Om die reden vroeg de SP om aanpassing van de regels. In september zei het college na vragen van SP-raadslid Agnes Schlebusch toe opnieuw naar die regels te kijken. De SP was er toen al van overtuigd dat de regels moesten worden aangepast, de partij is blij dat het college nu ook tot dit inzicht is gekomen.

Voortaan krijgen winkels groter dan 500 vierkante meter geen vergunning meer om op zondag als avondwinkel open te gaan. Intrekken van de al aan Jumbo afgegeven vergunning kan niet, alhoewel het college er niet rouwig om zo zijn als Jumbo voortaan op zondag zou sluiten.