Leefbaar Utrecht

donderdag 19 maart 2009
PERSBERICHT

Interpellatiedebat over status Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht

Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft vandaag een interpellatiedebat aangevraagd, inzake de status van het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU). Aanleiding hiertoe zijn uitlatingen van het ministerie van VROM, zoals weergegeven door het AD/UN van vandaag, als zou het Actieplan Luchtkwaliteit na indiening bij VROM niet meer te wijzigen zijn. Dit terwijl de Utrechtse bevolking nog de inspraakmogelijkheden wacht én de gemeenteraad nog geen goedkeuring heeft gegeven aan de plannen. Bovendien herinneren wij ons uitspraken van wethouder De Weger die de gemeenteraad keer op keer heeft voorgehouden dat de plannen voor het ALU - ook na indiening bij VROM - door de gemeenteraad worden vastgesteld, al dan niet in gewijzigde vorm.

Stadspartij Leefbaar Utrecht wenst op zo kort mogelijke termijn opheldering te verkrijgen over de procedure die het ALU wacht en wil duidelijkheid over de uiteenlopende visies hierop van het college en het ministerie van VROM. Fractievoorzitter Vincent Oldenborg: "Immers, de inspraakprocedure voor het ALU start begin april en als er niets aan de plannen veranderd kan worden, dan is het houden van een inspraakprocedure niets meer en niets minder dan een wassen neus!"

Stadspartij Leefbaar Utrecht stelt voor het interpellatiedebat te houden in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 maart 2009 of reeds op dinsdag 22 maart 2009. Fractievoorzitter Vincent Oldenborg: "Hoe eerder hier duidelijkheid over komt, hoe beter."


---- Einde persbericht ------

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Vincent Oldenborg, fractievoorzitter Stadspartij Leefbaar Utrecht op 06 - 2918 4621. Het bewuste artikel uit het AD/UN kunt u hier lezen: http://www.ad.nl/utrecht/stad/3085156/Utrecht_kan_Spoorlaan_niet_schrappen.html

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
tel: 030 - 2861463 web: www.leefbaarutrecht.nl Stadspartij Leefbaar Utrecht: "Niet links, niet rechts, maar Utrechts!"