Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 30 maart 2009

Musici Nederlands Philharmonisch Orkest presenteerden bijzonder programma in Babelfestival en voor gehandicapte volwassenen

Op 14 en 19 maart jl. gaven musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest twee bijzondere Concerten in de Wijk in het kader van NedPhO GO! Zij presenteerden een nieuw programma: een muzikale ontmoeting met de Israëlische U'd speler Haytham Safia en de Afrikaanse percussionist Osama Meegli. Het resultaat was een boeiende, swingende mix van oosterse klanken en westerse klassieke muziek, waarbij de grens tussen muzikale genres vervaagde.

Programma: Tomoko Katsura, viool, Rick Huls, klarinet, Jan Bastiaan Neven, cello, Erik Spaepen contrabas, Nando Russo, slagwerk, Haytham Safia, U'd en Osama Meegli, Afrikaanse percussie, voerden werken uit van Safia, Bach, Vivaldi, Spaepen, Marini en Tiensuu.

Het programma werd op 14 maart uitgevoerd in de Openbare Bibliotheek Cinétol, een buurtbibliotheek in de Tolstraat in Amsterdam, als onderdeel van het Babelfestival. Het thema van dit jaarlijkse festival in de Pijp, 'de grenzen voorbij', past bij de missie van het orkest om met muziek mensen met verschillende culturele achtergronden samen te brengen en klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Het concert was een groot succes!

Op 19 maart werd het programma uitgevoerd voor geestelijk beperkte volwassenen op een dagverblijf van zorgcentrum Cordaan, i.s.m. Prisma. Zij genoten van de muziek, wilden graag de instrumenten van dichtbij aanraken en begonnen spontaan te dansen.

NedPho GO! wordt mogelijk gemaakt door

Begunstiger van de Concerten in de Wijk

Informatie voor de redacties: Anne Christin Erbe, tel 020-521 75 53, e-mail ace@nedpho.