Gemeente Noordenveld

Nassaucollege wint avondje bioscoop

Schoolklas Nassaucollege wint avondje bioscoop

Gepubliceerd op: 16 maart 2009

Op 19 maart, de Dag van de Leerplicht, ontvangt de klas met het laagste schoolverzuim uit handen van wethouder Oeds Keizer, portefeuillehouder van onderwijs de hoofdprijs. De prijs is een avondje met de hele klas naar de film inclusief een natje en droogje. De uitreiking van de bioscoopbon vindt plaats op het Dr. Nassaucollege tijdens de ochtendpauze van 10.50 tot 11.10 uur.

Leerlingen van het Dr. Nassaucollege te Norg hebben in week 10 en 11 onderling gestreden tegen het schoolverzuim. De actie is opgezet in het kader van de Dag van de Leerplicht op 19 maart. Oeds Keizer zegt hierover: "Deze dag is bedoeld om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders en scholen. We willen niet met het vingertje wijzen, maar de nadruk leggen op de positieve kant van de leerplicht. Iedereen in Nederland krijgt de kans om te leren".

Deze jaarlijks terugkerende dag heeft dit jaar als thema " School? Bekijk 't eens anders" meegekregen De achterliggende gedachte hierbij is: naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral ook heel erg leuk. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.

De klassenstrijd is een gezamenlijk initiatief van de leerplichtambtenaren van de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Tynaarlo en Midden-Drenthe. Het doel van deze actie is op de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht te vestigen op het schoolverzuim. En door het wedstrijdelement van de klassenstrijd wordt het terugdringen van het verzuim gestimuleerd.