Gemeente Helden

Kievit (Ontginningsweg - Belgenhoek) wordt een grindweg

Een gedeelte van de Kievit gelegen tussen de Ontginningsweg en de Belgenhoek is in zodanig slechte staat dat dit wegvak gerenoveerd moet worden.

In 2003 is er een raadsbesluit beheersplan wegen behandeld en goedgekeurd. Hierin staat dat alle penetratiewegen (= wegen die gemaakt zijn door middel van twee kiezellagen) in het buitengebied ingericht worden als grindwegen. Met als voorwaarde dat er aan deze wegen geen woningen liggen. Hieronder valt ook dit weggedeelte van de Kievit.

In 2005 zijn er plannen geweest om dit wegvak aan te passen volgens het vastgestelde beheersplan wegen, maar belanghebbenden hebben destijds bezwaar gemaakt tegen de renovatieplannen. Hun bezwaarredenen waren stofvorming en minder gebruiks(rij)comfort. In oktober 2005 is dan ook het besluit genomen om geen onderhoudsmaatregelen uit te voeren aan deze weg, maar alleen de slechte plekken te onderhouden om deze weg verkeersveilig te houden. Tot heden is dit verkeersveilig houden gelukt, maar nu is het moment aangebroken dat structureel onderhoud geen zin meer heeft en de weg niet meer verkeersveilig kan worden gemaakt. Binnenkort wordt dan ook dit wegvak omgevormd van een penetratieweg naar een grindweg volgens het door de raad vastgestelde beheersplan wegen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Bouten, tel. (077) 306 67 29 of mailen naar: jbo@helden.nl

19-3-2009 17:26