Nieuw: Igluu heeft ideale werkplek voor ZZP'ers


ZZP'ers kunnen voortaan middenin het centrum van Utrecht (Jansdam) een een trendy flexplek huren. Sinds 17 maart is Igluu officieel open

UTRECHT, 20090319 -- ZZP'ers kunnen voortaan middenin het centrum van Utrecht (Jansdam) een een trendy flexplek huren. Sinds 17 maart is Igluu officieel open. De voordelen? Gezelschap (bijvoorbeeld om te sparren of een succes te delen), de flexplekken zijn veel goedkoper dan vaste kantoorruimte en er zijn ook vergaderruimtes plus solohokjes.

Ervaringsdeskundigen

"De naam Igluu is een knipoog naar de iglo, een warme plek in een verder koude en verlaten omgeving", vertelt Bert Franse, die samen met Michiel Morks en Jeroen Riedstra Igluu heeft opgericht. De drie zijn als consultants in de financiële wereld zelf ervaren zelfstandigen. "We waren al twaalf jaar op zoek naar werkruimte, maar kwamen alleen droevige kantoorpanden met langlopende dure huurcontracten op industrieterreinen tegen. Meestal heeft iedereen daar een apart kantoortje en is er nauwelijks enige interactie", vult Riedstra aan.

Sparren met collega's
"Onze werkruimtes zijn open en daardoor hebben ZZP'ers hier de kans om af en toe met elkaar van gedachten te wisselen. Als je altijd thuis in je eentje werkt, dan mis je dat het meeste", zegt mede-oprichter Morks. "Het dakterras is 's zomers dé plek om te `sparren' en bij slecht weer nodigen de loungebanken ertoe uit. Ook kun je bij ons met een gerust hart een klant uitnodigen, want we hebben op elke verdieping een professionele vergaderruimte. En er zijn glazen solohokjes waar je ongestoord kunt bellen." Om de onderlinge contacten nog meer te bevorderen organiseert Igluu regelmatig een netwerkborrel met spreker. Daarnaast hebben de leden toegang tot een eigen ontmoetingsplek op het op internet.

Inspiratie op het terras
Het bijzondere van de werkruimtes van Igluu is dat voor de inrichting studioteus, een binnenhuisarchitect, in de arm is genomen. "Van de bureaustoelen tot het toilet: alles is speciaal voor ons ontworpen. Daarom is dit een plek die de creativiteit echt stimuleert", voorspelt Franse. Wie in de stad inspiratie wil opdoen of gewoon even wil lunchen in een café, loopt binnen vijf minuten naar de Oudegracht en 't Wed, het levendige horecahart van Utrecht.

Zo werkt het
Zelfstandigen (ZZP-ers, freelancers, eenmansbedrijven) kunnen hun werkplek per dag reserveren via www.igluu.nl. Dit is goedkoper dan elders een kantoorruimte voor langere tijd huren. Een abonnement voor zestien (vaste of willekeurige) dagen per maand kost ¤ 695, voor acht dagen ¤ 445 en voor vier dagen ¤ 295. Deze kosten zijn veelal aftrekbaar van de belastingen als zakelijke kosten. Hierbij hebben ze ook recht op respectievelijk vier uur, acht uur en zestien uur vergaderruimte. Zijn de bureaus of vergaderruimtes onbezet dan mogen abonnementhouders er op niet-geboekte dagen gratis gebruik van maken. Parkeren kan in een van de vele garages in het centrum en vanaf het station is het tien minuten lopen. Meer informatie op www.igluu.nl of bel Michiel Morks (06-3465734).