Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 11 december 2008

RACOON KOMT NAAR WATT EN DOET OPROEP AAN FANS OM MEE TE WERKEN AAN DE VIDEOCLIP VAN HUN VOLGENDE SINGLE 'MY TOWN'.

Racoon staat op donderdag 19 maart 2009 in WATT en de band komt nu met een ludieke actie rondom hun volgende single 'My Town'. Dit klinkt WATT erg bekend in de oren, aangezien het er lang naar uit zag dat WATT MyTown zou gaan heten. 'My Town' is een van de meest aanstekelijke up-tempo nummers van het laatste album 'Before You Leave' (2008). Deze single zal in het voorjaar van 2009 uitkomen. Fans kunnen hun steentje bijdragen om van de videoclip iets leuks en origineels te maken door zelf een 'MyTown' filmpje op te nemen in hun eigen stad. De beste opnames worden begin 2009 verwerkt in de nieuwe videoclip van Racoon.

De Zeeuwse band Racoon brak in 2000 gelijk door met hun debuutalbum 'Till Monkeys Fly'. Hier zijn singles en live-favorieten als 'Feel Like Flying' en Blue Days van afkomstig. Dat jaar speelde de band onder meer op Lowlands en Parkpop. Ook het tweede album 'Here we Go, Stereo!' werd goed ontvangen door pers en publiek maar het was pas echt goed raak met het album 'Another Day' (2005). Hiervan is de monsterhit 'Love You More' afkomstig, en het album levert de band hun eerste Edison op, alsmede drie 3FM awards. In éĂ©n klap kan de band zich rekenen tot de meest succesvolle bands van Nederland. Aan het einde van dat jaar stond Racoon voor het laatst in Nighttown, uiteraard met een uitverkochte show.

Dat de fervente zoektocht van Racoon naar ultieme liedjes geen halt hield na dit succes blijkt reeds bij de eerste noten van het dit jaar verschenen album 'Before You Leave'. Dit is RacoonÂŽs eerste plaat zonder elektrische gitaren met volledige focus op datgene waar ze het beste in zijn: de mooiste akoestische popliedjes maken. Zonder tierelantijnen en overbodige opsmuk: eenvoud is kracht, less is more.

DO 19 03 2009 RACOON & SUPPORT @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang programma 20.00u
Tickets a E 20 (excl. vvk) verkrijgbaar vanaf zaterdag 13 december 10.00 uur via de website, Primera winkels en Plato en Velvet in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.racoon.nl

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht