Lichtgewicht bosmaaiers toegevoegd aan assortiment Dolmar


SON, 20090319 -- Met de lente in aantocht introduceert Makita uit Son de lichtgewicht Dolmar bosmaaiers MS22U en MS22C. Deze bosmaaiers wegen nog geen vier kilo en zijn daarmee de lichtste motorbosmaaiers in hun klasse. De machines zijn dankzij het gewicht en de uitgebalanceerde vermogen/gewichtsverhouding bij uitstek geschikt voor tuinonderhoud en licht maaiwerk voor zowel professionals als particulieren.

De nieuwste Dolmar bosmaaier is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen. De MS22C weegt 3,6 kg en is uitgevoerd met een D-greep. De MS22U is voorzien van een U-greep en iets zwaarder, namelijk 3,9 kg. Beide beschikken over een cilinderinhoud van 21,0 cc. De bosmaaiers zijn uitgerust met een compacte en duurzame 2-takt motor van 0,85 pk, die zeer gemakkelijk start. Dankzij de lage vibraties, het lage geluidsdrukniveau en het lage gewicht is het mogelijk om lang aan één stuk met deze bosmaaiers te werken.

Tuinonderhoud en maaiwerk
Alle genoemde eigenschappen maken de machines geschikt voor zowel het tuinonderhoud van particulieren als voor het lichte maaiwerk van agrariërs en hoveniers. Dolmar heeft de bosmaaiers overgenomen uit het voormalige Robin-assortiment (NB2100AU en NB2100A). Meer informatie over de bosmaaiers staat op dolmar.nl

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Begin 2007 heeft Makita Corporation ook de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Hiermee biedt Makita een compleet assortiment professionele tuinmachines voor diverse toepassingen en versterkt zij haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines.

Fotobijschrift:
De lichtste Dolmar bosmaaier MS22C weegt slechts 3,6 kg bij een motorvermogen van 0,85 pk.





Ingezonden persbericht