Zomooj lanceert interessant hulpmiddel om je huis sneller te verkopen


De woonpotentie-visualisaties leveren meer bezichtigingen op

WAALWIJK, 20090319 -- "Bij het verkopen van een bestaande woning zijn er veel factoren die de aankoop van een woning beïnvloeden", stelt Hank Oosterbaan directeur bij Zomooj Interieurarchitecten. " Buiten feitelijke zaken zoals wijk, straat, aantal kamers en type woning, spelen er bij de potentiële koper ook aspecten een rol die minder tastbaar zijn. Denk hierbij aan gevoel, indruk en sfeer. Van makelaars krijgen we vaak te horen dat potentiële kopers moeite hebben door een ruimte heen te kijken. De huidige indeling en aankleding belemmeren vaak het zicht. Zomooj haalt deze drempels weg en laat zien wat uw woning werkelijk te bieden heeft."

Eerste indruk:
Volgens Oosterbaan laten potentiële kopers zich te vaak leiden door de sfeer en de huidige indeling van het te koop staande huis. Deze eerste indruk bepaalt namelijk of ze de woning wel of niet gaan bezichtigen. Echter worden op deze manier de verborgen mogelijkheden van de woning over het hoofd gezien.

Nieuw product:
Zomooj heeft in samenwerking met een aantal makelaars een product ontwikkeld. Dit product laat potentiële kopers op een realistische manier zien wat er met een aantal aanpassingen in kleur, indeling en meubilering verandert met de sfeer en de mogelijkheden van het huis, zonder dat de verkopende partij zelf met het huis aan de slag hoeft. Het interieurontwerp wordt uitgewerkt in een plattegrond met de meest optimale indeling, aangevuld met bijna "fotografische" 3d beelden. De visualisaties en de toelichting van de interieurarchitect kunnen worden toegevoegd aan de verkooppresentatie op internet. De beelden openen de ogen van potentiële kopers en helpen hen een voorstelling te maken van wat er allemaal nog meer met de woning mogelijk is.

De resultaten:
"De resultaten van de eerste try-outs zijn veelbelovend" licht Oosterbaan toe. "De beelden op internet prikkelen de nieuwsgierigheid van potentiële kopers en leiden tot meer bezichtigingen. De interieurontwerpen worden ook op panelen in de woning geplaatst, zodat potentiële kopers ter plaatse zowel de bestaande als mogelijke situatie kunnen beoordelen. De kosten van een woonpotentie visualisatie van Zomooj vallen erg mee. Al voor ¤ 495,- incl. btw wordt er een interieurontwerp voor de woonkamer gemaakt. Voor iedere extra ruimte, betaalt de klant slechts ¤ 295,-."

Over Zomooj:
Zomooj is een franchise-organisatie van professionele interieurarchitecten. Zomooj maakt de interieurarchitect voor een brede doelgroep bereikbaar door met vaste prijzen te werken. "Er hebben zich nu 6 interieurarchitecten bij Zomooj aangesloten waardoor klanten in de Randstad, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland al gebruik kunnen maken van de diensten van Zomooj. De komende maanden zullen ook interieurarchitecten in andere regio's zich bij Zomooj gaan aansluiten. Eind van dit jaar hopen we landelijk te kunnen werken", aldus Oosterbaan.

Zomooj interieurarchitecten