Economische stagnatie schreeuwt om inspiratie


Inspiratiebus brengt zakelijke bijeenkomst in beweging

ZAANDAM, 20090319 -- Uit onderzoek van de universiteit van Michigan is gebleken dat de kwaliteit en het rendement van vergaderingen kan worden vergroot door bijeenkomsten anders te faciliteren. Vergaderingen kosten Nederland jaarlijks circa 60 miljard euro aan loonkosten, terwijl de baten nihil zijn (bron:de Volkskrant, p. 5; 1 p. 30-9-2008). De Inspiratiebus is een creatieve mobiele locatie om het rendement van zakelijke bijeenkomsten te vergroten.

Omdat passagiers de oude vertrouwde werkomgeving letterlijk achter zich laten wordt de creativiteit en het innovatief vermogen gestimuleerd. Vanaf het moment dat passagiers instappen begint de vergadering, brainstormsessie of het debat, niet pas als een locatie is bereikt. Een bijeenkomst in de Inspiratiebus is effectiever en productiever dan bij
traditionele vergaderlocaties.

Voorin de bus zijn enkele tafels geplaatst met zitplaatsen. De plekken zijn voorzien van multimedia toepassingen zoals draadloos internet en een geïntegreerd computernetwerk met speciaal ontwikkelde debating software ter ondersteuning van elk communicatieproces. Achterin de Inspiratiebus is ruimte vrijgemaakt die uitnodigt tot anders communiceren. Hier kan in ongedwongen sfeer worden gepresenteerd en gediscussieerd met hulp van interne audiovisuele middelen.

De bestemming van de bus en de belevingswereld kunnen worden aangepast aan het doel van de bijeenkomst. Er kunnen in de bus op maat gemaakte workshops, teamevents en coaching sessies plaatsvinden. Zakelijke activiteiten zijn in de Inspiratiebus op een andere, nieuwe manier te ervaren.

De Inspiratiebus is ontwikkeld omdat er in de huidige economisch stagnerende tijden een grote behoefte is om communicatieprocessen te verdiepen en effectiever te maken. Door de mobiele mogelijkheden en creatieve middelen van de Inspiratiebus worden zakelijke processen letterlijk in versnelling gebracht en is een hoog rendement
gegarandeerd.

Vanaf 30 maart 2009 rijdt de Inspiratiebus door Nederland





Ingezonden persbericht