KNHS


Twee Europese Finales tijdens Indoor Brabant
4 maart 2009
Albert Zoer - Okidoki

Den Bosch - Het internationale toppaardensportevenement Indoor Brabant (19-22 maart 2009) biedt dit jaar maar liefst twee World Cup League Finals. Zowel voor de dressuur- als de springruiters is Indoor Brabant de laatste mogelijkheid om punten te verzamelen voor de Rolex FEI World Cup Finals, die zullen worden gehouden van 15 tot en met 19 april in Las Vegas. Indoor Brabant kan daarom dan ook vier dagen lang de beste spring- en dressuurruiters van de wereld presenteren. Bijna alle spring- en dressuurruiters uit de top 10 van de wereldranglijsten hebben toegezegd om naar de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch te reizen.

Na de twee kwalificatie wedstrijden van Indoor Brabant zal bekend worden gemaakt welke ruiters en amazones door mogen naar de Finale.

Tussenstanden
In de tussenstand van de wereldbeker springen worden de eerste twee plaatsen ingenomen door Nederlandse topruiters. Gerco Schröder gaat aan de leiding met 78 punten en Albert Zoer volgt op de tweede plaats met 60 punten. Albert Zoer heeft een flinke sprong gemaakt na zijn overwinning in de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux en goede plaatsingen in Vigo en Gothenburg. Hij wordt op de voet gevolgd door de Australische amazone Edwina Alexander (57) en de Deen Thomas Velin (56). De daarop volgende plaatsen worden ingenomen door de Zwitser Steve Guerdat (51), de Belg Ludo Philippaerts (49), de Braziliaan Rodrigo Pessoa (49), de Neder Belg Jos Lansink (48) en de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum (48). Meredith won vorig jaar de Finale in Göteborg en hoeft zich niet te plaatsen aangezien zij automatisch voor de finale gekwalificeerd is. Zij heeft inmiddels wel toegezegd in Den Bosch aan de start te verschijnen.

De Duitse dressuuramazone Isabell Werth gaat met 80 punten aan de leiding in de tussenstand van de wereldbeker dressuur na haar overwinningen in Amsterdam en Neumünster. Op de tweede plaats staat de Nederlander Hans Peter Minderhoud die na 6 kwalificaties 68 punten heeft verzameld. Adelinde Cornelissen neemt de derde plaats voor haar rekening met 60 punten. De Zweed Jan Brink en de Duitse Monica Theodorescu delen de vierde plaats met 57 punten. Jan Brink won de kwalificatie in Gothenburg afgelopen weekeinde, zijn laatste wedstrijd met zijn imponerende hengst Briar voor eigen publiek. Jeannette Haazen volgt op de 6e plaats,

Spanning en topsport zijn dus gegarandeerd tijdens de vier dagen van Indoor Brabant in de Bossche Brabanthallen!

Kaarten voor Indoor Brabant zijn te koop via Ticketservice 0900-3001250

(45cpm), grote postkantoren, GWK-stationskantoren, diverse VVV- kantoren,
100 grotere Free Record Shops en uiteraard via www.indoorbrabant.com

Kijk voor meer informatie over Indoor Brabant op www.indoorbrabant.com

Foto: Jacob Melissen Albert Zoer met Okidoki