Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CENTRAAL BUREAU VOOR DE RIJN- EN BINNENVAART

Rotterdam, 5 maart 2009

Veel belangstelling voor
Praktijkmiddag Stabiliteit van binnenvaartschepen

Op donderdagmiddag 19 maart 2009 organiseert het CBRB in het Scheepvaart en Transport College (STC) te Rotterdam een praktijkmiddag over stabiliteit in de binnenvaart.

De aanleidingen hiervoor zijn enerzijds signalen vanuit de tankvaartsector waaruit blijkt dat er regelmatig problemen optreden met de stabiliteit van tankschepen tijdens het laden en lossen, en anderzijds de incidenten met containerschepen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Naar aanleiding van een recent onderzoek van IVW naar stabiliteit in de containerbinnenvaart, heeft Staatssecretaris Huizinga aangekondigd dat zij alle schippers gaat verplichten om berekeningen uit te voeren naar de stabiliteit van hun belading.

Inmiddels blijkt, dat deze praktijkmiddag in een brede informatiebehoefte voorziet. Onder de deelnemers bevinden zich namelijk, behalve schippers en anderen die direct bij de binnenvaart betrokken zijn, ook vertegenwoordigers van organisaties als KLPD, IVW, en ingenieursbureaus.

Mocht u zich nog niet opgegeven hebben voor deze praktijkmiddag dan kan dat alsnog, maar weest u er snel bij, want vol is echt vol! Deelnamekosten bedragen ¤ 40 voor CBRB-leden en ¤ 80 voor niet-CBRB-leden. Voor meer informatie over het programma en de inschrijving: http://www.cbrb.nl/stabiliteit.

(c) CBRB Rotterdam, 5 maart 2009

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht