Ingezonden persbericht


-Persaankondiging-

GROTE BELANGSTELLING:

EXTRA VOORSTELLINGEN KRIEG AM NIEDERRHEIN

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 vertoonde de afgelopen maanden de filmklassieker "Krieg am Niederrhein". De zaal was meer dan tien keer uitverkocht. Vanwege deze overweldigende belangstelling heeft het museum besloten nog twee (laatste) extra voorstellingen in te lassen. De nog in prima staat verkerende Duitse film, aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten, verbeeldt op zinderende wijze de aanval vanuit het Rijk van Nijmegen op het Rijnland, waarbij volgens de laatste gegevens 500.000 geal­lieerde soldaten het op 8 februari 1945 opnamen tegen de Duitse verdediging. In zes weken tijd groeide dit aantal uit tot een geallieerde troepenmacht van meer dan 1 miljoen soldaten. De Wehrmacht was uiteindelijk kansloos en daarmee viel de beslissing aan het Duitse Westfront.

Hier trok de oorlog alle registers open: invasie, trommelvuur, man tot man gevechten, tankslagen, bombardementen, amfifibische operaties en luchtlandingen. Records werden gebroken. De balans: 25.000 Britten, Canadezen en Amerikanen verloren het leven of waren gewond geraakt. De verliezen aan Duitse kant worden geschat op meer dan 60.000 man.

Extra data en tijden:
Donderdagmiddag 19 maart en zondagmiddag 22 maart. Aanvang: 14.00 uur. Entreeprijs: 9,50 euro (volw.), 8,- euro (65+ en CJP). Museumkaart geldig. In verband met de verwachte grote drukte is telefonische reservering of reservering via e-mail noodzakelijk.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Wylerbaan 4, Groesbeek
Tel.: 024-397 44 04

E-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl

Internet: www. bevrijdingsmuseum.nl


- Einde persbericht -