Ingezonden persbericht


Uitnodiging presentatie Motel Mozaïque 2009

Donderdag 19 maart 2009 vanaf 20:00 uur vindt de presentatie van het Motel Mozaïque festival plaats in het NAi (Nederlands Architectuurinstituut), evenals vorig jaar een van de festivallocaties.

Tijdens deze avond lichten de makers van Motel Mozaïque het muziek, theater en beeldende kunst programma van de 9e festivaleditie toe, en komt het thema van dit jaar uitgebreid aan de orde. Het Motel Mozaïque festival stelt ieder jaar een thema centraal waar het kunstzinnige slaapproject, de gidsentochten en een groot gedeelte van het theater en beeldende kunst programma aan worden gekoppeld. Voorgaande afleveringen waren dat bijvoorbeeld geloof en gezondheidszorg (maatschappelijke issues waar je in Rotterdam niet omheen kan) en architectuur.

Motel Mozaïque heeft voor de aankomende festivaleditie voor het thema 'bouwputten' gekozen. Alleen al in het centrum van Rotterdam zijn op dit moment 50 bouwputten; plekken met een rijke historie, huidige bouwsituaties en uiteraard een interessante nieuwe bestemmingen. Met Motel Mozaïque concentreren we ons met name op de meest tot de verbeelding sprekende bouwput van Rotterdam: Museumpark Parkeergarage. Op deze plek is in de toekomst een grote rol voor kunst en cultuur weggelegd en daar willen we met Motel Mozaïque alvast een voorschot op nemen door op deze bouwput tijdens het festivalweekend de kunstinstallatie Parc Mozaïque neer te zetten. Parc Mozaïque bouwen wij in nauwe samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), de kunstenaars van Observatorium, Alliantie Museumpark en Parfum de BoemBoem, een serie zinnenprikkelende kunstroutes naar Rotterdamse bouwplaatsen.

En natuurlijk is er de hele avond de mogelijkheid om kennis te maken en van gedachten te wisselen met publiek, pers, gidsen, vrijwilligers en de makers van Motel Mozaïque. Muziek zal er zijn van Goslink; kunstenaar, instrumentenbouwer, voormalig lid van de band El Pino & The Volunteers met zijn eerste solo album uit op Excelsior Recordings.

Programma
19:30 uur Ontvangst
20:00 uur Start presentatie
21:30 ? 22:00 uur Einde

Adres NAi: Museumpark 25, Rotterdam. Route informatie is te vinden op www.nai.nl

Wilt u de presentatie bijwonen? Laat het ons graag even weten door een mailtje te sturen naar derrick@motelmozaique.nl. Mocht u dit nu niet van tevoren gedaan hebben maar toch willen komen, geen enkel probleem, u bent uiteraard van harte welkom.

Tot donderdag 19 maart!

Vriendelijke groet,

namens Motel Mozaïque
Derrick Smittenaar
Derrick@motelmozaique.nl
_______________________

> 9 t/m 12 april 2009 >> Nieuwe website is nu online! >www.motelmozaique.nl/2009
_______________________