Gemeente Rotterdam
Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 43

18 maart 2009

EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MAART 10.00 UUR

Erasmusspeld voor Jacqueline de Jong

Jacqueline de Jong ontvangt op donderdag 19 maart om 10.00 uur de Erasmusspeld uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb in de Burgerzaal van het Stadhuis. Zij krijgt de Erasmusspeld tijdens de bijeenkomst van '10 jaar Stichting Meld en Geweld', de stichting waar zij de initiatiefneemster van is.

Tien jaar lang heeft Jacqueline de Jong zich ingezet om de stichting Meld Geweld tot een succes te maken. Ze heeft het belang van deze stichting goed onder de aandacht weten te brengen bij de lokale en landelijke politiek en diverse sponsors bereid gevonden om te investeren in verschillende campagnes.

Stichting Meld Geweld

Tien jaar geleden startte de Stichting Meld Geweld met 'Weet wat je te doen staat als het om geweld gaat'. Deze campagne maakte duidelijk wat burgers kunnen doen als zij getuige zijn van geweld, zonder daarbij zelf in gevaar te komen. De meest recente actie van de stichting is de invoering van ruim 180 OK- punten in Rotterdam. Deze punten zijn veilige plaatsen waar slachtoffers van geweld op straat gelijk terecht kunnen. Vanuit de OK- punten wordt de politie ingeschakeld en hulp geboden aan de slachtoffers. Andere steden beginnen nu ook met de invoering van OK- punten.

Erasmusspeld

Jacqueline de Jong komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat zij zich op sociaal gebied gedurende een langere periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/