Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

SP steunt actie voor behoud Oudemanhuispoort UvA

19-03-2009 * SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk vindt de plannen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) om delen van de historische Oudemanhuispoort in het centrum te verkopen onaanvaardbaar. "Voor verkoop en de voorgenomen verhuizing van de rechtenfaculteit is totaal geen draagvlak onder betrokkenen", zegt Van Dijk. Hij vraagt minister Plasterk in te grijpen, zeker gezien het feit dat de minister zelf ook al bezwaar heeft geuit tegen het ingrijpende bouwplan. Foto: flickr.com / Elger van der Wel

Studenten, medewerkers en hoogleraren zijn fel tegen de verkoop van de historische panden van de Oudemanhuispoort (zie: www.onzepoort.nl), maar het College van Bestuur van de UvA, gaat daar vooralsnog aan voorbij. Van Dijk wil daarom dat Plasterk een dringend moreel appel doet op het universiteitsbestuur van verkoop af te zien. Bovendien zou er een breed onderzoek moeten worden gehouden naar het draagvlak voor de plannen. "De opstelling van het College van Bestuur getuigt vooralsnog van bestuurlijke arrogantie. Het bestuur kan dat veranderen door vanaf nu transparant te zijn en te werken aan draagvlak onder betrokkenen."

Om de druk op het universiteitsbestuur op te voeren heeft SP-raadslid Maureen van der Pligt vragen gesteld aan wethouder Asscher over de kwestie.