KNHS


Van Grunsven wint overtuigend
19 maart 2009
Anky - Salinero

DEN BOSCH (KNHS) - De rust van een half jaar heeft het gouden duo van Hong Kong, Anky van Grunsven (Erp) en IPS Salinero, goed gedaan. In de Grand Prix toonde de combinatie steeds een mooi ontspannen beeld. De piaffereprises werden voorbeeldig uitgevoerd. Salinero stond bij het groeten stokstijf stil en ook heel veel andere onderdelen werden uitstekend uitgevoerd. Daarmee reed ze verdiend naar de eerste plaats op de eerste dag van Indoor Brabant.

Toch waren er een paar zaken die beter hadden gekund. De eerste pirouette was bijvoorbeeld voorbeeldig, terwijl de tweede eigenlijk mislukte. Aan het einde bleek de jury de rit van Anky te hebben gewaardeerd met 78.255% en daaruit kan de conclusie getrokken worden dat slechts op enkele onderdelen de puntjes nog even op de i dienen te worden gezet. Of de Erpse amazone nu wel of net naar de wereldbeker finale in Las Vegas gaat is volgens haar iets waarover ze zelf nog helemaal niet heeft nagedacht. "Maandag, misschien zondag, ga ik daar pas over nadenken en eerder niet", aldus Anky.
De Duitse Isabell Werth, die wel zeker is van deelname aan de finale, was stellig in haar reactie. "Ik hoop dat Anky en Salinero gaan, want ik wil graag de strijd aangaan met de beste ruiters", aldus Werth, die tijdens Indoor Brabant in de eerste krachtmeting haar meerdere in Anky moest erkennen.
Adelinde Cornelissen (Beilen) leek op weg naar een zeer goede klassering, maar de laatste lijn met passage, piaffe en dan weer passage ging helemaal fout, waardoor de Drentse amazone zeker twee procent verloor en daardoor Werth niet voorbij ging. Voor Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel.) en Nartan verliep de Grand Prix desastreus. Misschien was het de spanning, maar heel veel kleine foutjes werden gemaakt en daardoor kwam de frêle Limburgse amazone niet verder dan een teleurstellende 13de plek.
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) toverde de jury en het talloze publiek met Exquis Nadine een mooie iets behouden gereden rit voor, waarmee hij als zesde eindigde. Christa Laarakkers (Winschoten) reed met Ovation één van haar betere ritten, waarbij de Groningse amazone geroutineerd niet alleen foutjes wist te vermijden, maar ook zeer exact reed. Dit leverde haar een negende plek op. Aat van Essen (Heerde) stelde met Premier teleur en werd met een 17de plek laatste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.indoorbrabant.nl

Uitslag FEI word cup - Grand Prix:


1) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Salinero - 78.255
2) Isabell Werth (Dui) - Stachmo - 77.149

3) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Parzival - 74.978
6) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Nadine - 73.446
9) Christa Laarakkers (Winschoten) - Ovation - 70.255
13) Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel.) - Nartan - 68.042
17) Aat van Essen (Heerde) - Premier - 64.893

Foto Anky van Grunsven en Salinero door: www.melissen.net en www.jmint.eu