Gemeente Brummen


Wethouder ondertekent ZAT-convenant

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-03-2009)

Donderdagmiddag 19 maart ondertekende wethouder Geert van Klinken samen met de betrokken partners het zogeheten ZAT-convenant. De gemeente heeft ervoor gekozen om het bestaande zorgnetwerk voor 0 tot 19 jarigen om te vormen tot een zorg advies team (ZAT) voor 0 tot 23 jarigen. Hiermee wordt een dekkend zorgnetwerk gewaarborgd. Wethouder van Klinken onderstreepte tijdens zijn welkomstwoord het belang van een goed werkend zorg netwerk: Ik ben blij dat we met de betrokken partners zover zijn gekomen, samenwerken is van cruciaal belang.

Tijdig signaleren
Bij de zorgstructuur gaat het om een goede en effectieve samenwerking tussen de partners. De partners zijn werkzaam in de beleidsvelden onderwijs, jeugdbeleid en veiligheid. De zorgstructuur moet leiden tot vroegtijdig signaleren van sociaal-emotionele problemen bij jeugdigen. Ook moet het daarnaast de noodzakelijke ondersteuning en zorg bieden voor deze jeugdigen en hun opvoeders. In het huidige landelijke beleid wordt het ZAT als hét multidisciplinaire overleg voor het centrum voor jeugd en gezin gezien. Daarmee wordt de verbinding met het onderwijs en de (onderwijs)zorgstructuur gelegd. Voor de verbinding met het centrum voor jeugd en gezin is het belangrijk dat ZATs voldoen aan de kwaliteitseisen. Met het ondertekenen van het convenant conformeren de gemeente en de betrokken partners zich aan het ZAT.

Meer informatie
Het convenant kunt u vinden op de speciale projectpagina Jong in Brummen. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij mevrouw Borninkhof, beleidsmedewerkster van de afdeling Samenleving. Zij is bereikbaar via de centrale informatiebalie (0575) 56 82 33 of mailadres a.borninkhof@brummen.nl.