Protestantse Kerk in Nederland


Presentatie Luthers gezien, een oude traditie in een nieuwe kerk

vr 20 maart 2009
Binnenkort verschijnt het boek Luthers gezien, een oude traditie in een nieuwe kerk.

Leden van de Theologische Commissie van de Lutherse Synode en enkele andere lutherse predikanten schreven artikelen over aspecten van Luthers theologie: rechtvaardiging, wet en evangelie, vrijheid, schrift en belijdenis, doop, de kerk, het ambt, de biecht en de twee rijken. Een en ander is gefocust op de Nederlandse situatie. Dat is ook het geval bij themas als oecumene, Israël en de kerk, liturgie en muziek.

De bijdragen zijn van de hand van Wim van Beek, Wonno Bleij, Joop Boendermaker, Christoph Burger, Ilona Fritz, Alida Groeneveld, Eddy Hallewas, Sonny Hof, Hans Mudde en Klaas Zwanepol.

Het woord zal onder meer worden gevoerd door Ilona Fritz, presidente van de Lutherse synode en dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Muzikale medewerking zal worden verleend door een vocaal en instrumentaal ensemble onder leiding van cantor-organist Klaas Koelewijn.

Het boek is een uitgave van uitgeverij Kok in Kampen, in samenwerking met de Stichting Lutherse Uitgeverij en Boekhandel. Het kost ongeveer EUR 30 en zal na verschijning verkrijgbaar zijn in de boekhandel.

De presentatie zal plaatsvinden op vrijdag 20 maart 2009 om 15.00 uur in de Lutherse kerk in Haarlem, Witte Herenstraat 20.

Meer informatie: hallewas@zonnet.nl.