Gemeente Spijkenisse


Wethouders steken handen uit de mouwen tijdens Make a Difference Day

09 maart 2009

De wethouders Hanneke Hamerslag, Marjolijne Lewis, Christel Mourik en Jan-Willem Mijnans zetten zich op vrijdag 20 maart in voor Make a Difference Day, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De wethouders steken dan de handen uit de mouwen op de kinderboerderij in Spijkenisse. Ze ontvangen om 9.30 uur een kleuterklas voor een les. Na een kort verhaaltje bij de open haard gaan de wethouders met de kinderen op bezoek bij de dieren van de kinderboerderij. Bij mooi weer komt er een trekker met balen stro, die gelost moeten worden op de hooizolder van de kinderboerderij.

Vrijwilligersklussen in Spijkenisse
In Spijkenisse organiseren de Zorgboerderij Moed en Vertrouwen en de stichting Zuidwester op vrijdag vrijwilligersklussen. De zorgboerderij wil de ronde moestuin omspitten en zoekt daarvoor 12 vrijwilligers. Meer informatie: mw. Bouman-Colijn, tel 0186-615489.

Stichting Zuidwester organiseert vrijdag 20 maart een pannekoekenfestijn voor de 85 bewoners. De stichting zoekt 45 vrijwilligers voor het inzamelen van de ingrediënten, zoals meel, suiker, stroop en jam. Daarnaast worden 8 vrijwilligers gezocht voor hulp bij het bakken en ronddelen van de pannenkoeken. Meer informatie: mw. Magnus, telefoon: (0181) 60 16 01.

De Vrijwilligerscentrale gaat op vrijdag 20 maart in het winkelcentrum vrijwilligerswerk promoten. Daarbij nemen ze ook een enquête af. De vrijwilligerscentrale heeft hiervoor 10 vrijwilligers nodig. Meer informatie: Xandra Deelen, telefoon: (0181) 69 68 50.

Vrijwilligers die mee willen helpen bij een van deze klussen kunnen kijken op www.madd2009.nl voor meer informatie en aanmelden voor de klus.

1000 leerlingen van de Ring van Putten
Ook scholengemeenschap de Ring van Putten werkt mee aan Make a Difference Day. Maar liefst 1000 leerlingen gaan 20 maart klussen voor huurders van woningcorporatie Maasdelta, o.a. in de Serreburgh en bij Puttesteijn. De leerlingen voeren ook een klus uit voor basisschool Annie MG Schmidt in Maaswijk en werken mee bij de Zorgboerderij en stichting Zuidwester.

Make a Difference Day (MADD) vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Dan steken naar verwachting 100.000 mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen zoals het verven van de buitenboel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie. Sociale organisaties kunnen klussen aanmelden op website www.madd2009.nl. Mensen die in actie willen komen kunnen in de database zoeken naar een aansprekende klus bij hen in de buurt. Ook bedrijven, scholen en groepjes vrienden kunnen zich aanmelden voor MADD. Belangrijk resultaat is dat een deel van de mensen die kennis maakt met vrijwilligerswerk tijdens MADD, zich daarna aanmeldt als structurele vrijwilliger. Voor veel organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan.

In Spijkenisse is de vrijwilligerscentrale de plek voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. De Vrijwilligerscentrale is gevestigd op het Werk- en Zorgplein, Uitstraat 8-18. Openingstijden: dagelijks van 8.30-16.30 uur. Telefoon: (0181) 6 968 50. E-mail: vrijwillig@spijkenisse.nl

Externe links


* www.madd2009.nl [Let op! De website www.madd2009.nl opent in een nieuw venster]