Record aantal mensen gezocht voor 5e editie MADD

09/03/2009 15:00

Oranje Fonds

Op 20 maart opent staatssecretaris Jet Bussemaker de 5e editie van Make A Difference Day (MADD). Samen met VARA-presentator Sander de Heer gaat zij als eerste klussen tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leden van het Koninklijk Huis waaronder de Koningin, Prins Willem-Alexander en Prinses Màxima, gaan meedoen aan MADD 2009. Maar ook de ministers Rouvoet, Plasterk en Middelkoop, en de staatssecretarissen Heemskerk, Kleinsma en Van Bijsterveldt gaan aan de slag. Ook lokale bestuurders en bekende Nederlanders doen mee. Op 20 en 21 maart worden nu al 50.000 mensen gezocht die de handen uit de mouwen willen steken voor meer dan 1.400 klussen bij sociale organisaties. MADD is een initiatief van het Oranje Fonds, MOVISIE en Vereniging NOV.

Start MADD 2009 tijdens 'De Heer Ontwaakt'

Op 20 maart gaat MADD van start in het VARA Radio 2-programma 'De Heer Ontwaakt'. Presentator Sander de Heer gaat die dag in het kader van MADD jobhoppen bij Woon- en zorgcentrum Ewoud Gasthuis in IJsselstein. Samen met topkok Pierre Wind gaat hij voor de bewoners en medewerkers een bijzonder ontbijt maken. Daarna geeft hij samen met Jet Bussemaker, staatssecretaris van VWS, de aftrap voor MADD. Zij gaan met tientallen andere vrijwilligers, van onder meer de Rabobank, de bewoners van het centrum een onvergetelijke dag bezorgen. Het radioprogramma 'De Heer Ontwaakt', is van 6.00 tot 9.00 uur 's ochtends te beluisteren bij de VARA op Radio 2.

Meer bedrijven en scholen aan de slag

Op dit moment zijn al meer dan 1.400 klussen voor MADD 2009 aangemeld. Een record. Ruim 100 bedrijven en gemeentelijke organisaties doen mee aan MADD. Daarnaast hebben al 2.500 leerlingen van middelbare scholen zich aangemeld. Zij pakken met name grote klussen aan waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Zoals het verven van de buitenboel, het organiseren een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het opruimen van de buurt. MADD zoekt nog mensen die willen helpen. Op www.madd2009.nl kunnen zij zich aanmelden voor een aansprekende klus bij hen in de buurt.





http://www.madd2009.nl