Gemeente Abcoude


Programma bezoek vaste kamer commissie bekend

Het programma van het bezoek van de Tweede Kamercommissie , die zich in de komende periode gaat buigen over de voorgenomen herindeling van Abcoude, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen is rond. Op vrijdag 20 maart komen naar verwachting 8 van de 25 leden van de commissie naar onze regio om zich ter plekke te laten voorlichten over de voorgenomen herindeling.

De commissie wordt ontvangen door burgemeester Jan Streng van Abcoude en de burgemeesters van de overige gemeenten die betrokken zijn bij de herindeling. Daarnaast is gedeputeerde mevrouw Haak-Griffioen van de provincie aanwezig.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. s Morgens vindt er een bustour plaats die voert door de gemeente die ontstaat wanneer de herindeling een feit is. In de middag is er vanaf 14.00 uur een hoorzitting in Hotel Breukelen, waar belanghebbenden kunnen inspreken en zo hun standpunt kenbaar maken. Voor deze hoorzitting hebben zich 10 externe partijen opgegeven. Uit Abcoude komen alleen het college van B&W en de gemeenteraad aan het woord. De hoorzitting is openbaar en geĂŻnteresseerden zijn dus welkom.
---

12 maart 2009