Gemeente Son en Breugel


Make A Difference Day op 20 en 21 maart en Landelijke Opschoondag op 21 maart

De Vrijwilligersdagen, Make A Difference Day en de Landelijke Opschoondag worden voor het eerst in 2009 tegelijkertijd georganiseerd
---

De verwachting is, dat een groot aantal vrijwilligers tijdens de MADD dagen actief zijn bij de peuterspeelzaal, de Emiliusschool, bij een sportvereniging of zorginstelling of bij één van de speciale projecten zoals: de binnentuin inrichten bij De Vloed en wilgen knotten bij het IVN. Ook collegeleden en medewerkers van de gemeente zullen op 20 maart vrijwillig aan de slag gaan in Son en Breugel. Jonge vrijwilligers organiseren op deze dag een feestavond voor de bewoners van Zonhove.

Make A Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijk evenement. Tijdens de MADD-dagen doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. MADD zet de schijnwerpers twee dagen lang op vrijwillige inzet. Daarmee levert zij een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk, wat kan leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

In het kader van de Landelijke Opschoondag, steken tussen de 200 en 300 leerlingen vrijwillig de handen uit de mouwen en maken de omgeving rond de scholen en in de schoolgebouwen schoon. Vanuit buurtbeheer en het jongerenwerk gaan nog eens ongeveer 100 vrijwilligers aan de slag met het schoonmaken van de verschillende wijken in het dorp. Nog niet eerder zet zo'n grote groep mensen op 20 en 21 maart zich in voor vrijwilligerswerk in Son en Breugel.

De Adviesraad Wmo heeft een forse bijdrage geleverd aan de organisatie van de Opschoondag. Met de Opschoondag hoopt de gemeente te bereiken, dat een steeds groter aantal inwoners zich geroepen voelt om actief en vrijwillig hun eigen leefomgeving schoon te maken en te houden.

Op 21 maart zorgt de Gemeente Son en Breugel tezamen met de Adviesraad Wmo ter plekke voor het benodigde materiaal. De werkzaamheden vinden op die dag plaats van 09.30 tot 12.00 uur.

Het college van Son en Breugel gaat op 21 maart eveneens aan de slag: o Burgemeester Hans Gaillard in 't Harde Ven;
o Wethouder Judith Verschelling in 't Zand;
o Wethouder Marina Starmans in de Peikes;
o Wethouder Hans Overbeek in 't Eigen en
o Gemeentesecretaris Ad van Etten in de Breeakker.

Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden voor zowel de MADD-dagen als de Landelijke Opschoondag bij de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligers: i.borgers@wel-zijn.org