Gemeente Ede

nummer 044 / Ede, 17 maart 2009

Veel waardering voor vrijwilligerswerk
College steekt handen uit de mouwen op Make A Difference Day

Op 20 en 21 maart 2009 is het weer Make A Difference Day. Dan komen naar verwachting in heel Nederland 100.000 mensen in actie voor sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie van een vereniging. Ook burgemeester en wethouders van de gemeente Ede leveren een bijdrage aan deze dag.

MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en leidt het ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Zo werken we samen aan het behoud van vele unieke organisaties!Burgemeester en wethouders van Ede hebben veel waardring voor de vele duizenden vrijwilligers die jaar in jaar uit in de gemeente actief zijn. Op Make A Differnce Day willen zij dat tot uiting brengen door zelf vrijwilligerswerk te doen. Op vrijdag 20 maart 2009 kunt zijn de collegeleden op de volgende plaatsen actief:

Van 9.45 uur - 11.30 uur gaat wethouder Van 't Hoog Wandelen met bewoners van het Maanderzand,
Verzorgingshuis voor ouderen . Het adres is: Louise Henriëttelaan 17 in Ede.

Van 10.00 tot 12.00 uur gaat Wethouder Van de Pol klussen (onder andere muren sauzen) bij Philadelphia, locatie de 3sprong. Hier wonen mensen met een verstandelijk en psychische beperking. Het adres is Selterskampweg 59 in Bennekom

Van 14.00 tot 16.00 uur gaat Wethouder Kremers wandelen met iemand in een rolstoel van Philadelphia, Buurtboerderij Bennekom (mensen met een beperking).
Het adres is: Viermorgen 2b Bennekom

van 14.15 tot 16.00 uur gaat Burgemeester Van der Knaap koffie / thee schenken, krant voorlezen en een praatje maken in Wijkcentrum De Veenderij, dagopvang voor ouderen in Ederveen. Het adres is: Veldjesgraaf 47 Ederveen.

Van 15.00 tot 17.00 uur gaat Wethouder Dekker wandelen met bewoners van Verzorgingshuis Boschoord (ouderen). het adres is: Bosrand 1
---