Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder college van b. en w. ondersteunt MADD

Op 20 en 21 maart is het weer Make A Difference Day (MADD), de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligersservicepunt Leeuwarden en Estafette bieden burgemeester Crone en de wethouders Krol, Diks, Deinum en Sluiter op vrijdag 20 maart van 09.00 - 11.00 uur een vrijwilligersklus aan bij de kringloopwinkel van Estafette aan de Zwettestraat in Leeuwarden. Burgemeester Crone en de wethouders trekken op deze wijze aandacht voor het vrijwilligerswerk waar onder anderen Estafette grotendeels op drijft. Door deze aandacht hoopt het Vrijwilligersservicepunt op termijn weer op nieuwe vrijwilligers.

Tijdens de MADD dagen komen naar verwachting in Nederland 100.000 mensen in actie voor sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen. MADD zet de schijnwerpers twee dagen op die vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en bevordert maatschappelijke inzet. Dit leidt ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Op deze manier kunnen vele unieke organisaties behouden blijven.

De kringloopwinkel in Leeuwarden is met 5.000 m² vloeroppervlak één van de grootste kringloopwinkels van Nederland. Sinds de opening, ruim een jaar geleden, bezochten ruim 200.000 mensen de winkel.

In totaal werken er zo'n 90 mensen,full- en parttime. Het personeel bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers, een aantal stagiaires en slechts een klein aantal vaste krachten. Voor Estafette Kringloop zijn vrijwilligers van essentieel belang.

Als mensen mee willen doen aan MADD neem dan kunnen ze contact opnemen met het Vrijwilligersservicepunt aan de Nieuweburen 121 te Leeuwarden.




Gemeente Leeuwarden