Gemeente Enschede

Knotshockey, blacklight tafeltennis en streetsurfing - derde editie sportbeurs Twente

Sportdemonstraties, presentaties en een sportmarkt in de Diekmanhal in Enschede. Bezoekers van de derde editie van de `Sportbeurs Twente' kunnen zich vrijdag 20 maart uitgebreid laten informeren over de laatste ontwikkelingen op sportgebied.

`Sportbeurs Twente' heeft een uitgebreid programma voor iedere vrijwilliger, bestuurder of professional in de sport. Tussen 14.00 en 20.30 uur zijn er diverse workshops. Bas van de Goor (ex-international volleybalspeler) zal ingaan op hoe sport een positieve bijdrage kan leveren aan ieders leven, zoals dat van diabeten. Berend Rubingh gaat in op de veranderende relatie tussen sportverenigingen en overheid. Ook ex-bondscoach handbal Bert Bouwer zal een presentatie verzorgen. `s Avonds zal Jet Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de ambities van de overheid op sportgebied toelichten.

Sportmarkt
Op de sportmarkt kunnen bezoekers in contact komen met vertegenwoordigers van verschillende sportbonden en sportorganisaties. Verder vinden bezoekers op deze markt de laatste ontwikkelingen op sportgebied. Daarnaast kan men deelnemen aan huiskamerpresentaties over onder andere leefstijlcoach, vereningsmanager en mentale training. Tenslotte zijn er demonstraties van nieuwe sporten zoals knotshockey, blacklight tafeltennis en streetsurfing.

Voor workshops en huiskamerpresentaties kan worden ingeschreven via www.sportserviceoverijssel.nl/sportbeurstwente. Via deze website kunnen ook gratis entreekaarten worden besteld. Zonder reservering is de entreeprijs EUR2, - per persoon.

Geplaatst: 18 maart 2009.

18 maart 2009